Έτοιμος για το σεντόνι

12:39 18/8/2017 - Πηγή: Bam
Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Το καταλαβαίνεις και με… γυμνό μάτι που λέει ο λόγος. Ο Ολυμπιακός φέτος χτίζεται για να παίζει μπάλα, να δημιουργεί πολλές φάσεις, να κερδίζει από την επίθεση. Όπως έκανε, δηλαδή, και στο πρώτο τετ α τετ με τη Ριέκα. Δεν νομίζω ότι προέκυψε καμία αμφιβολία μετά το πρώτο 90λεπτο σχετικά με το αφεντικό για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Καλή ομάδα οι Κροάτες, δουλεμένη, καλοκουρδισμένη αλλά… Υστερεί πολύ σε ποιότητα έναντι του Ολυμπιακού
και δεν έχει σε καμία περίπτωση ρόστερ για να παίξει τον ρόλο του ισχυρού απέναντι στον Θρύλο. Για να μη το παραζορίζουμε, λοιπόν, και πάρα το γεγονός ότι στην μπάλα όλα γίνονται εγώ λέω ότι αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί στην Κροατία όπως και στο Φάληρο όχι μόνο θα περάσει αλλά θα το κάνει και με δεύτερη νίκη. Μπορεί να μην κάνει 20 φάσεις για γκολ όπως έκανε το βράδυ της Τετάρτης αλλά δεν θα του χρειαστούν και τόσες.

Δεν μπορεί να είναι τόσο σπάταλοι στην τελική προσπάθεια οι παίκτες του Χάσι και σε δεύτερο κολλητό ματς. Αρκεί, βέβαια, να μην έχουμε ξανά σημάδια επικίνδυνης χαλάρωσης και ωχαδερφισμού.

Κι είναι και κάτι ακόμα: με το γκολ του Ρομαό στο 93’ οι Κροάτες αναγκάζονται στον επαναληπτικό να είναι λιγότερο ταμπουρωμένοι. Δεν τους κάνει πλέον το «όλοι πίσω» και το «ξάπλα στο χορτάρι να περάσει λίγο ο χρόνος». Πρέπει να ψάξουν ένα γκολ, πρέπει να είναι πιο επιθετικοί, αναγκαστικά θα αφήσουν περισσότερο χώρο στους παίκτες του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην το κάνουν από την αρχή, μπορεί να περάσουν το πρώτο κομμάτι του ματς οχυρωμένοι αλλά δεν μπορεί. Κάποια στιγμή θα ξεμυτίσουν. Και είναι αυτή η στιγμή που θα περιμένει ο Ολυμπιακός για να χτυπήσει και να τους αφήσει ξαπλωμένους στο καναβάτσο.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι στα ματς με την Παρτιζάν ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλύτερα στο πρώτο ματς στο Βελιγράδι…
Keywords
Τυχαία Θέματα