Επιστολή Αλέξανδρου Γιωτόπουλου!

09:29 21/1/2014 - Πηγή: Bam

Την επανεμφάνισή του, μέσω επιστολής, που δημοσιεύεται την Τρίτη, κάνει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο καταδικασθείς ως ιδεολογικός «εγκέφαλος» των προκηρύξεων που ακολουθούσαν τις επιθέσεις της 17Ν.

Το παρών δίνει, μία μέρα μετά το διαδικτυακό μήνυμα του Χριστόδουλου Ξηρού, ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Με επιστολή του, την οποία δημοσιεύει την Τρίτη η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο «Λάμπρος» της οργάνωσης αναφέρεται στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για

ηθική αυτουργία σε δεκαεπτά δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν, αφήνει σαφείς αιχμές για σκόπιμη απελευθέρωση του Χ. Ξηρού.

Στο κείμενο της επιστολής του ο Αλ. Γιωτόπουλος παραθέτει σειρά ερωτημάτων σχετικά με την μεταχείριση που έτυχε στις Φυλακές Κορυδαλλού ο δραπέτης της 17Ν.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες;

Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Όχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη».

Ο Αλ. Γιωτόπουλος υποστηρίζει στην επιστολή του ότι : «Η διαταγή ήλθε από πάνω».

Και καταλήγει : «Δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την εξαφάνισή του; Τίποτε».

Ο «Λάμπρος», ο οποίος συνελήφθη το 2002 στους Λειψούς, όταν χρησιμοποιούσε το όνομα «Μιχάλης Οικονόμου», εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Υπενθυμίζει ότι ανάμεσα στα τεκμήρια που παρουσιάστηκαν εναντίον του υπήρχε και ένα «τυφλό» δακτυλικό αποτύπωμα στο σπίτι των Λειψών, αλλά και στο εσωτερικό μίας γιάφκας.

Ο Αλ. Γιωτόπουλος υποστηρίζει ότι δώδεκα χρόνια μετά, οι αρχές δεν βρήκαν τίποτε και συμπεραίνει : «…δεν υπήρχε κανένα αποτύπωμα. Ήταν κατασκευασμένο στοιχείο εναντίον μου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή από την ΕΥΠ…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα