Επέστρεψαν τα παρκόμετρα!

08:07 29/10/2013 - Πηγή: Bam

Οδηγοί το νου σας. Επανήλθε από το πρωί της Τρίτης, 29 Οκτωβρίου, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Υπάλληλοι του Δήμου θα κόβουν κλήσεις, όπως άλλωστε και η Τροχαία.

Σε ισχύ τέθηκε και πάλι από το πρωί της Τρίτης το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τους ελέγχους θα διενεργούν, πλέον, υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων χωρίς τη γνωστή στολή, αλλά θα φέρουν ειδική ταυτότητα.

Στην ουσία αντικαθιστούν τη Δημοτική

Αστυνομία, η οποία, ως γνωστόν, έχει καταργηθεί με απόφαση της κυβέρνησης κατόπιν σύστασης της τρόικας.

Παρόλα αυτά, το έργο των δημοτικών υπαλλήλων θα είναι το ίδιο. Δηλαδή, θα επιτηρούν την τήρηση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης (παρκόμετρα).

Παράλληλα θα μπορούν να κόβουν κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), για περιπτώσεις αντικανονικής στάθμευσης (διπλοπαρκάρισμα, σε γωνίες, σε φανάρια, σε πεζοδρόμια κ.ά).

Πώς θα τους ξεχωρίζουν οι οδηγοί ;

Δεν θα φοράνε στολή, αλλά θα φέρουν ειδική ταυτότητα σε ευκρινές σημείο.

Θα απασχολούνται στην Υπηρεσία Ελέγχου ως τμήμα στη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου.

Η ευθύνη της διαχείρισης του συστήματος ανήκει στη Δημοτική Επιχείρηση Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ).

Το προηγούμενο διάστημα, οι οδηγοί, που στάθμευαν σχεδόν όπου ήθελαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, έβρισκαν ενημερωτικά σημειώματα για την επανέναρξη του μέτρου.

Από την Τρίτη το πρωί θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί που παρκάρουν, διότι, αντί για το προειδοποιητικό χαρτάκι, είναι πιθανό να βρουν κλήση, και πού να περισσέψουν λεφτά να την πληρώσουμε…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα