Ένταση έξω από τη Βουλή – Κλειστή η Β. Σοφίας

09:08 16/9/2013 - Πηγή: Bam

Πεδίο μάχης το πρωί της Δευτέρας η Βασιλίσσης Σοφίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σχολικοί φύλακες που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα, συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Επεισόδια το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σχολικοί φύλακες που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, απέκλεισαν συμβολικά στις 7 π.μ. την είσοδο του Υπουργείου. Δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απομακρύνουν,

κάνοντας χρήση χημικών.

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας, οι σχολικοί φύλακες απομακρύνθηκαν από τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου όπου είχαν εισβάλει, αλλά παραμένουν συγκεντρωμένοι στο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο σχολικοί φύλακες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με αναπνευστικά προβλήματα, επειδή εισέπνευσαν χημικά.

Λόγω των επεισοδίων η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας παραμένει κλειστή στο ύψος του Υπουργείου.

Όλη η την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί μαζικές κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της κινητικότητας. Γενική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ προγραμματίζει και συλλαλητήριο το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, καθηγητές, δάσκαλοι και γιατροί.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα