Ένοχος ο Άκης Τσοχατζόπουλος!

11:52 7/10/2013 - Πηγή: Bam

Την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου για όλες τις κατηγορίες, ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Το αργότερο αύριο, Τρίτη, θα ανακοινωθούν οι ποινές.

Την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου για όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση διακίνησης παράνομου
χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.Ο πρώην υπουργός Άμυνας κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Ένοχοι για το ίδιο αδίκημα η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και η πρώην λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχους : τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, και τους επιχειρηματίες Γιώργο Σαχπατζίδη και Αστέριο Οικονομίδη.

Ύστερα από 5 μήνες και περίπου 60 συνεδριάσεις, η αυλαία της πολύκροτης δίκης θα πέσει αύριο Τρίτη με την ανακοίνωση των ποινών για τον πρώην υπουργό Άμυνας και τους υπόλοιπους 18 συγκατηγορούμενούς του.

Ο πρώην πανίσχυρος υπουργός ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων, που βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου στη χώρα μας, «μεταφράζεται» σε 25 χρόνια.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα