«Έκλεισε» η συμφωνία!

13:39 18/3/2014 - Πηγή: Bam

Με δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επισημοποιείται η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα, ύστερα από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν έξι ολόκληρους μήνες.

Τους όρους και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Τρόικα ανακοινώνει το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας τέλος

σε έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων που άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί στη διάθεση σημαντικού μέρους γύρω στο 70% (όπως είχε δεσμευτεί) του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έχει κρατημένο έναν άσσο στο μανίκι του, και αυτός θα είναι η ανακοίνωση λήξης των Μνημονίων που κρατούν δέσμια για πέμπτο συναπτό έτος την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Μέχρι την τελευταία στιγμή οι εκπρόσωποι των δανειστών αξίωναν ομαδικές απολύσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επέκταση για ένα ακόμη έτος (2015) των απολύσεων στο Δημόσιο.

Το ενδεχόμενο λήψης νέων αντεργατικών μέτρων κινητοποιεί την ΓΣΕΕ, η οποία ανακοίνωσε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 9 Απριλίου. Υπέρ της απεργίας τάχθηκαν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις εκτός της ΠΑΣΚΕ, η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

«Παραλύει» αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη το Δημόσιο λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στους Δήμους, καθηγητές, δάσκαλοι και Εφοριακοί.

Εν τω μεταξύ σε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο της Αθήνας προχώρησαν, το μεσημέρι της Τρίτης, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενες στην καθαριότητα, ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα