Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια!

13:41 13/2/2015 - Πηγή: Bam

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης δύο ατόμων τα οποία έχουν εγκλωβιστεί από τα χιόνια, κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην περιοχή σπεύδουν ομάδες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με μηχανήματα, προκειμένου να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκονται οι δύο εγκλωβισμένοι.

Με την εποχική γρίπη να βρίσκεται σε φάση κορύφωσης στην Ελλάδα,

οι νεκροί έφτασαν την Παρασκευή στους 45. Νεότερα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), υποδεικνύουν ότι 111 ασθενείς έχουν εισαχθεί μέχρι τώρα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ τριαντα-ένας άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

«Παράθυρο» για μία νέα συμφωνία στη βάση του ελληνικού σχεδίου-γέφυρα, άνοιξε η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών. Στη συνέντευξή του μετά τη λήξη των εργασιών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις οι οποίες θα βάζουν κι επισήμως τέρμα στο Μνημόνιο και στην Τρόικα.

Με μεγάλο άνοδο απαντά το Χρηματιστήριο της Αθήνας στο «πράσινο φως» που φέρονται να άναψαν οι εταίροι. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο πάνω από 5% στις 889 μονάδες. Ανοδικά κινείται το ευρώ και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ένταση με «βαριές κουβέντες» αλλά και ξύλο το βράδυ της Πέμπτης στην ιταλική Βουλή! Βουλευτές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και των Οικολόγων αντάλλαξαν βρισιές αλλά και γρονθοκοπήματα, με φόντο τη συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές που προωθεί ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Με γραφειοκρατικά εμπόδια έρχονται αντιμέτωποι οι οδηγοί φορτηγών που επέζησαν της τραγωδίας του Norman Atlantic, σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας τους, η οποία ζητά από την Πολιτεία άμεση νομοθετική παρέμβαση για την καταβολή αποζημιώσεων.

Σε ισχύ θα τεθεί από την 1η Μαρτίου η ηλεκτρονική ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας και της ασφαλιστικής ικανότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, διασφαλίζοντας την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο του «Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης» και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά στην Αττική με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων, κυρίως στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα