Δεν ... χρεοκοπούμε ούτε την Παρασκευή!

10:40 4/6/2015 - Πηγή: Bam

Κανονικά θα καταβληθούν τα 305 εκατομμύρια ευρώ, της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παρασκευή, διαβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε.

Μην ανησυχείτε», απάντησε ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση, και έτσι το μόνο που απομένει είναι η έγκριση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, αύριο το πρωί.

Νέο ραντεβού την Παρασκευή του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ, με στόχο την γεφύρωση των διαφορών που ανέκυψαν κατά τη χθεσινή πεντάωρη συνάντηση. Η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί επικεντρώνεται κυρίως: στην πρόταση των δανειστών για κατάργηση του ΕΚΑΣ, και στην απαίτηση για ΦΠΑ 23% στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Στα θετικά του πεντασέλιδου προσχέδιου συμφωνίας που παρουσίασαν χθες οι Θεσμοί, συνεργάτες του πρωθυπουργού και υπουργοί αναγνωρίζουν τον καθορισμό χαμηλών, σχετικά, πρωτογενών πλεονασμάτων, ως εξής: 1% για το 2015 - 2% για το ’16 - 3% για το ’17 και 3,5% για το 2018. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αυτή τη φάση η συζήτηση που έγινε για το ελληνικό χρέος ήταν επιφανειακή.

Το μήνυμα ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται έστειλε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, διακρίνοντας διάθεση εκ μέρους της Κομισιόν για σύναψη ρεαλιστικής συμφωνίας. Ταυτόχρονα γνωστοποίησε την πρόταση της κυβέρνησης για επιβολή έκτακτης εισφοράς στα μεσαία και ανώτερα εισοδήματα, καθώς και για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά.

Μετά από 20ήμερη διακοπή, επαναλαμβάνεται την Πέμπτη η δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, στις φυλακές Κορυδαλλού. Κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί, και τα σχολεία περιμετρικά των φυλακών, με απόφαση του Δήμου, ο οποίος ζητά αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης.

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Πορτογαλία η έμπνευση της Αστυνομίας στην πόλη Πορταλέγκρε να χρησιμοποιήσει μικρά παιδιά σε άσκηση αντιμετώπισης ταραξιών. Αρκετοί χρήστες του Facebook και του Twitter αποδοκίμασαν έντονα την έμπνευση των Αρχών, ωστόσο κάποιοι αντιμετώπισαν την κατάσταση με χιούμορ.

26 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τα γεγονότα της πλατείας «Τιέν Αν Μεν» στο Πεκίνο, και την αιματηρή καταστολή, στις 4 Ιουνίου του 1989, της διαδήλωσης των φοιτητών, με αιτήματα για ανθρώπινα δικαιώματα και Δημοκρατία.

Τέσσερις καθηγητές Πληροφορικής σχολείων της Κέρκυρας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και μαζί με τους μαθητές τους έφτιαξαν μία εφαρμογή, που βοηθάει τα παιδιά να ειδοποιήσουν τους γονείς τους σε περίπτωση που χαθούν. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η εφαρμογή «Never Lost», που είναι δωρεάν και διαθέσιμη στο “Google Play Store” για συσκευές με λογισμικό Android.

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιή συννεφιά στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα «ανέβει» μέχρι τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα