Από Δευτέρα ... πέναλτι!

10:47 3/1/2014 - Πηγή: Bam

Λήγει την Παρασκευή και η παράταση που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αποκλειστικά στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ. Έρχονται πρόστιμα από τη Δευτέρα, 6 Γενάρη.

Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν από την προσεχή εβδομάδα, όσους δεν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας

του 2014 και παράλληλα δεν καταθέσουν έως και σήμερα, Παρασκευή, τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει παράταση για την πληρωμή των τελών που εκπνέει σήμερα, Παρασκευή.

Έτσι, όσοι δεν πληρώσουν θα κριθούν εκπρόθεσμοι και θα έρθουν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα που αρχίζουν από 44 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 2.640 ευρώ, ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά.

Η καταβολή των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες (γκισέ, web banking, phone banking), και τα ΕΛΤΑ και όχι στις εφορίες.

Εκτός από τις τράπεζες, οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τα τέλη και στο αυτοματοποιημένο δίκτυο Καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) έως τις 14.30.

Επίσης εξόφληση μπορεί να γίνεται και σε όσα Ταχυδρομικά Καταστήματα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 20:30.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Σε περίπτωση επιβολής προστίμου, το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη (για τις δημόσιες υπηρεσίες) ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα