Άνοιξε βεντέτα!

18:31 30/1/2014 - Πηγή: Bam

«Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα», δήλωσε την Πέμπτη ο Ότμαρ Κάρας. Ο Αυστριακός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει προτάσεις. Και πυρά Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζονται την Πέμπτη οι αντιδράσεις από τις δηλώσεις του Ότμαρ Κάρας. Τη συνέχεια την έδωσε ο ίδιος ο αυστριακός χριστιανοδημοκράτης

ευρωβουλευτής, μέλος της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας.

«Δεν παίρνω τίποτε πίσω», είπε ο κ. Κάρας που, χθες, ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Στρασβούργο, δεν του παρουσίασε θέσεις και προτάσεις.

«Αυτά που είπε κατά του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν προπαγάνδα της ευρωπαϊκής δεξιάς», είπαν την Πέμπτη οι βουλευτές του κόμματος, κ.κ. Λαφαζάνης, Βούτσης και Σκουρλέτης.

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής, μέλος της επιτροπής που διερευνά το ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει παρουσιάσει θέσεις και προτάσεις.

«Δεν αναιρώ τίποτε από όσα είπα χθες για τον κ. Τσίπρα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Πέμπτη, ο αυστριακός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Ότμαρ Κάρας.

Χθες ο κ. Κάρας ανέφερε ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί μία ώρα δεν απαντούσε τίποτα.

«Το μόνο που μου είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής» είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, ο κ. Κάρας παραδέχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δήλωσε πως στηρίζει το έργο της επιτροπής, ωστόσο -πρόσθεσε- πως δεν βρίσκεται στην Ελλάδα για να αξιολογήσει ούτε να διορθώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Σαμαράς : «Εκλογές το 2016…»

Τέλος στα σενάρια πρόωρων εθνικών εκλογών και συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την Πέμπτη. Μιλώντας στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χρέωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι παραμένει δέσμιο της ανευθυνότητας.

«Η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ, διαψεύδοντας τις εγχώριες Κασσάνδρες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Και δείχνοντας ξανά προς τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ είπε : «Μίλαγαν για το παράδειγμα της Αργεντινής, αλλά τώρα δεν τους συμφέρει και το ξέχασαν…».

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα του ’13 ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αυτό υπολογίζεται κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Εν τω μεταξύ, την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία παρουσίασε την Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.
Όπως τόνισε ο Νικόλαος Βέττας, «η οικονομία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης και το τραπεζικό σύστημα ισορροπεί. Ωστόσο, απουσιάζει η δυναμική στον τομέα των επενδύσεων, ενώ σημαντικές είναι οι καθυστερήσεις στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων…».

Τέλος, μπλόκο σε μεταβιβάσεις ακινήτων με γονικές παροχές ή δωρεές στήνει η Εφορία, στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να βάζουν υποθήκη το ακίνητό τους, ακόμα και αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση η οποία εξοφλείται κανονικά…!!!

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα