Ανοιχτά της Αυστραλίας πιθανά ευρήματα του χαμένου Μπόινγκ!

09:26 20/3/2014 - Πηγή: Bam

Συναγερμός στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σήμανε το πρωί της Πέμπτης. Δορυφόροι εντόπισαν αντικείμενα που πιθανόν να σχετίζονται με το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines.

Δύο αντικείμενα που πιθανόν να αποτελούν κομμάτια του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο αγνοείται από την Παρασκευή, 7 Μαρτίου τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή 3.000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της Αυστραλίας, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός της χώρας,

Τόνι Μπετ.

Τα αντικείμενα -το ένα μήκους 24 μέτρων, καταγράφηκαν από δορυφορικές λήψεις, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA).

«Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια κατά διαστήματα», εξήγησε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της AMSA.

Στην θαλάσσια περιοχή στέλνονται τέσσερα αυστραλιανά αεροσκάφη και δύο πλοία για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν τα αντικείμενα.

Για νέες αξιόπιστες πληροφορίες έκανε λόγο, μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, προσθέτοντας ότι έχει, ήδη, μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ.

Ωστόσο, διατήρησε τις επιφυλάξεις του και προειδοποίησε ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο των ευρημάτων είναι σχετικά καλές, η θάλασσα έχει βάθος αρκετών χιλιάδων μέτρων και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος 777 της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 7 Μαρτίου, μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Δείτε σχετικό video:

https://www.youtube.com/watch?v=EvbS1jkirDo

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα