Αλαλούμ στις εφορίες!

11:36 2/1/2014 - Πηγή: Bam

Το … πνεύμα τους θα παραδώσουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και άλλοι φορολογούμενοι που έσπευσαν στις εφορίες, καθώς ούτε σήμερα, Πέμπτη, λείπουν τα προβλήματα.

Περιθώριο να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έχουν σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή, περίπου μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι, που δεν πρόλαβαν την προθεσμία. Συνωστισμός επικρατεί από νωρίς το πρωί στα γκισέ των τραπεζών,

καθώς μόνον εκεί γίνεται η καταβολή των τελών και όχι στις εφορίες.

Στις τελευταίες (ΔΟΥ) παρατηρείται, επίσης, μεγάλη προσέλευση από πολίτες που σπεύδουν να παραλάβουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, επιδεικνύοντας την απόδειξη πληρωμής των τελών του 2014.

Οι εφορίες λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και παράλληλα το ηλεκτρονικό σύστημα «Taxis» αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης.

Αποτέλεσμα, η εφαρμογή για την επιστροφή πινακίδων να μην είναι διαθέσιμη.

Επιπλέον, όσοι δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν εγκαίρως τις πινακίδες, θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας του ’14 και μάλιστα έως αύριο, Παρασκευή.

Σε διαφορετική περίπτωση υποχρεούνται να καταβάλλουν πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των τελών.

Αναλυτικά, οι συναλλαγές που μπορούν να διεκπεραιωθούν στις εφορίες το διήμερο αφορούν :

* Τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του

* Την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014

* Την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία

* Την κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα