Αίρεται η ασυλία Κασιδιάρη!

07:36 16/4/2014 - Πηγή: Bam

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε η εισαγγελία πρωτοδικών για την υπόθεση Μπαλτάκου, διαβιβάζοντας στη Βουλή τη σχετική δικογραφία.

«Καίει» τον Ηλία Κασιδιάρη το βίντεο που τράβηξε ο ίδιος και στοίχισε την θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης στον Παναγιώτη

Μπαλτάκο. Έγινε γνωστό ότι η Δικαιοσύνη αποφάσισε να ζητήσει από τη Βουλή να άρει την ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ενημερώθηκε από την εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, ότι ολοκλήρωσε την έρευνα που διενήργησε, για το βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η συνομιλία του Ηλία Κασιδιάρη με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Επόμενη κίνηση είναι η αποστολή της σχετικής δικογραφίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Τα μέλη της επιτροπής, αφού μελετήσουν τη δικογραφία, θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα παραπέμψουν ή όχι στην Ολομέλεια του Σώματος την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

Στην περίπτωση που τελικώς παραπεμφθεί, σε βάρος του θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου προφορικής συνομιλίας.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών, Καλλιόπη Νταγιάντα, θεωρεί πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής διέπραξε το αδίκημα βιντεοσκοπώντας τη συνομιλία του με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα