Αγωνία για τους τρεις άνδρες του ελικοπτέρου του Π.Ν. που συνετρίβη στο Αιγαίο!

10:37 11/2/2016 - Πηγή: Bam
Σε εξέλιξη έρευνες για να εντοπιστούν ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης (υποπλοίαρχος), ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πάναμας (επίσης υποπλοίαρχος) και ο ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου (ανθυπασπιστής), του ελικοπτέρου «Αγκούστα Μπελ» του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε στο Αιγαίο Πέλαγος.

Όπως επιβεβαίωσε στις 09.30 π.μ. της Πέμπτης σε συνέντευξη Τύπου η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν στις 07.00 το πρωί ανοιχτά της νήσου Κινάρου, μεταξύ Δωδεκανήσων και
Κυκλάδων, κοντά στο σημείο όπου στις 02.45 τα ξημερώματα χάθηκε το στίγμα του.

Είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο μεγάλης άσκησης με την επωνυμία «Αστραπή» που διεξάγεται στην περιοχή.

Σε επικοινωνία με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Στις έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού παίρνουν μέρος πλοία και ελικόπτερα της άσκησης, ένα C-130 και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εν τω μεταξύ, για σήμερα μεταφέρεται η συζήτηση των υπουργών Άμυνας των μελών του ΝΑΤΟ, σχετικά με την πιθανή ανάμειξη του οργανισμού στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ζητήσουν από το NATO να βοηθήσει στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και στην καταπολέμηση των διακινητών, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης.

Ανδρέας Μορφόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα