Αγνοούνται 239 άνθρωποι!

14:26 8/3/2014 - Πηγή: Bam

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των 239 επιβαινόντων (227 επιβάτες + 12 μέλη του πληρώματος) στο Μπόινγκ 777-200ER των μαλαισιανών αερογραμμών που χάθηκε, ξαφνικά, από τα ραντάρ πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Στις προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους, που είχε προορισμό το Πεκίνο, παίρνουν μέρος υπηρεσίες από 4 χώρες : Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Κίνα και Βιετνάμ.

Η πτήση της εταιρίας "Malaysia Airlines" εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο, το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), εκτιμάται ότι συνετρίβη ανοικτά των νότιων

ακτών του Βιετνάμ.

Εναέρια και πλωτά μέσα των τεσσάρων χωρών "χτενίζουν" μία μεγάλη περιοχή για να εντοπίσουν οποιαδήποτε συντρίμμια.

Στο Βιετνάμ, κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν δήλωση ανώτερου ναυτικού αξιωματούχου, που ανέφερε ότι το Boeing 777-200ER της πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο είχε συντριβεί στη θάλασσα.

Στη Μαλαισία, ο υπουργός Μεταφορών, αργότερα, επιχείρησε να ανασκευάσει τα περί συντριβής και περιορίστηκε να επαναλάβει ότι οι έρευνες συνεχίζονται και οι 239 άνθρωποι θεωρούνται, πορος το παρόν, αγνοούμενοι.

"Αλήθεια, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος", είπε ο Ισαμουντίν Χουσεΐν, στους δημοσιογράφους, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

"Ψάχνουμε για ακριβείς πληροφορίες από τις υπηρεσίες του Στρατού, οι οποίες με τη σειρά τους αναμένουν πληροφορίες από την πλευρά του Βιετνάμ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ενδεχόμενη συντριβή, εάν επιβεβαιωθεί, θα αποτελούσε νέο πλήγμα και άλλον έναν κρίκο σε μία σειρά από τραγωδίες με αμερικανικά αεροπλάνα της Μπόινγκ.

Ωστόσο, η τελευταία μεγάλη αεροπορική τραγωδία ήταν με αεροσκάφος της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρίας Airbus! Πριν από σχεδόν 5 χρόνια, και συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου 2009, μία πτήση της AIR FRANCE, χωρίς καν να εκπέμψει σήμα κινδύνου, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και μετά από αρκετές ώρες διαπιστώθηκε ότι είχε συντριβεί στον Νότιο Ατλαντικό, παρασύροντας στο θάνατο και τους 228 επιβαίνοντες!

http://www.reuters.com/video/2014/03/08/malaysia-airways-plane-search?videoId=289757399&videoChannel=1

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα