WANTED Γιανουκόβιτς!

12:30 24/2/2014 - Πηγή: Bam

Ένταλμα εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας για τη σύλληψη του έκπτωτου προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που παραμένει για τρίτο 24ωρο άφαντος.

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί! Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς εξέδωσε τη Δευτέρα η ουκρανική αστυνομία, όπως έκανε γνωστό ο ασκών καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών, Άρσεν Αβάκοφ. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της χώρας λέγεται ότι κρύβεται στην χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο Β. Γιανουκόβιτς, που θεάθηκε τελευταία

φορά το περασμένο Σάββατο, 22 του μηνός, καταζητείται από την προσωρινή κυβέρνηση ως ηθικός αυτουργός των θανάτων δεκάδων διαδηλωτών, που έπεσαν νεκροί από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Το πρωί της Δευτέρας, οι ρόλοι άλλαξαν και επίσημα, αφού ο μέχρι πριν από λίγα 24ωρα πρόεδρος της Ουκρανίας έγινε, πλέον, καταζητούμενος και αν συλληφθεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προσαχθεί σε δίκη, αντιμετωπίζοντας θανατική ποινή.

Τα ίχνη του Β. Γιανουκόβιτς χάθηκαν το προηγούμενο Σάββατο, οπότε και καθαιρέθηκε από το ουκρανικό κοινοβούλιο, το οποίο αναμένεται να σχηματίσει μεταβατική κυβέρνηση έως αύριο, Τρίτη.

Φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, επισήμως, θέλουν τον Γιανουκόβιτς να κρύβεται στον ουκρανικό νότο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κριμαίας, που θεωρείται «φιλορωσική».

Πόκερ στην πλάτη των Ουκρανών

Σε αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης εξελίσσεται το πολιτικό «θρίλερ» στην Ουκρανία, που κινδυνεύει άμεσα με διαμελισμό. Η Μόσχα καταγγέλλει ότι η ουκρανική αντιπολίτευση κατέλαβε παράνομα την εξουσία, ενώ η Δύση κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι σχεδιάζει εμπάργκο πώλησης φυσικού αερίου, ή ακόμη κι ένοπλη επέμβαση.

Ο διπλωματικός «πόλεμος» Δύσης – Ρωσίας, βαθαίνει κι άλλο το χάσμα στο εσωτερικό της Ουκρανίας, που είναι διαιρεμένη στους φιλοδυτικούς των δυτικών επαρχιών και των ρωσώφωνων Ουκρανών στο νοτιοανατολικό τμήμα τη χώρας.

Το γνώριμο σε εμάς τους Έλληνες, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιχειρούν να βάλουν στην Ουκρανία, ΗΠΑ και Γερμανία, για να αναλάβει το ΔΝΤ να διασώσει την χώρα από τη χρεοκοπία…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα