Nίκη και τώρα η Οσμανλίσπορ!

22:28 11/2/2017 - Πηγή: Bam
Για μία ώρα ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο έχοντας 10 κλασικές ευκαιρίες κόντρα στη Λάρισα και νίκησε με 2-0, δείχνοντας να ανεβάζει στροφές ενόψει Οσμανλίσπορ και ΑΕΚ. Φόβοι για ζημιά του Ιντέγε που έβγαλε τον ώμο του.

Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός
φιλοξένησε την 13η Λάρισα, που αγνοεί εδώ και πέντε αγωνιστικές τη νίκη. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν πρόβα 11άδας ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα της Πέμπτης με την Οσμανλίσπορ.

Το ματς

Μια φράση και μόνο αποτυπώνει το πρώτο ημίχρονο. Σοκ και δέος...

Όσο και αν η Λάρισα είναι σε κακή κατάσταση και δεν προσφέρεται για τα ασφαλέστερα των συμπερασμάτων, ο Ολυμπιακός ήταν ουσιαστικός, ορεξάτος και χορταστικός. Δεν λέμε αποτελεσματικός, γιατί αν ήταν θα μιλούσαμε τουλάχιστον για... ντόρτια από το ημίχρονο.

Ακόμα και έτσι, μόλις στο 18ο δευτερόλεπτο, ο Σεμπά έκλεψε την μπάλα, ζάλισε τον αμυντικό του και βρήκε στην κίνηση τον Ανδρούτσο που με πλασέ από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Μπέντο πήγαιναν σαν καμικάζι στη κάθε μπάλα και έψαξαν πολύ νωρίς για περισσότερα γκολ. Ωστόσο, στο μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα, στο 8’, ο Βιάνα έκανε λάθος πάσα και έδωσε την ευκαιρία στον Αβραάμ να μπουκάρει από τα αριστερά και να σουτάρει με τον Καπίνο να είναι σε ετοιμότητα τη μόνη φορά που χρειάστηκε. Στην εξέλιξη της φάσης, Φορτούνης και Σεμπά έκρυψαν την μπάλα και έδωσαν την ευκαιρία στον Ιντέγε να σκοράρει μετά από καιρό και να σπάσει τη γκίνια του (5 ματς «άσφαιρος» από τις 14/1).

Το πρώτο ημίχρονο, γενικά ήταν ημίχρονο του τρόμου για τη Λάρισα. Και αυτό γιατί οι Πειραιώτες έχασαν έξι (!!!) κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ με τους Ελιουνούσι (12’), Ιντέγε (15’ και 25’), Σεμπά (26’ και 45’) και Φορτούνη (35’) που είτε αστόχησαν είτε είδαν τον συγκινητικό Ξενοδόχοφ να τους σταματά. Κάπως έτσι το 2-0 του ημιχρόνου μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως κολακευτικό για τη Λάρισα...

Σε ίδιο μοτίβο κινήθηκε η αναμέτρηση και στο δεύτερο ημίχρονο. Μόνο που όπως είναι λογικό, ο Ολυμπιακός ήταν μια ταχύτητα κάτω από το πρώτο ημίχρονο. Και πάλι όμως είχε την κυκλοφορία και έβγαλε καλές συνεργασίες.

Απείλησε δυο φορές με τον Ελιουνούσι από ασίστ των Παρέδες (54’) και Φορτούνη (61’), αλλά ο Νορβηγός νικήθηκε από τον εξαιρετικό Ξενοδόχοφ. Στο 82’ η Λάρισα είχε τη δεύτερη καλή στιγμή της στο ματς με τον Ντε Λα Μπέγια να κάνει τραγικό λάθος, αλλά τους Ρέγες και Γκουλουζάντε να μη μπορούν σε φάση διαρκείας να σκοράρουν. Τελικά το 2-0 όπως προείπαμε είναι πέρα για πέρα δίκαιο και ίσως να κολακεύει τη Λάρισα που φλέρταρε με μεγάλη συντριβή, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν τραγικά άστοχος και ο Ξενοδόχοφ έκανε ματς καριέρας απόψε.

Η νίκη αυτή κάλλιστα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «πύρρειος» αφού ο Ιντέγε στο 70’ σε μια ανύποπτη φάση πρέπει να έβγαλε τον ώμο του και έφυγε εσπευσμένα για τα αποδυτήρια.

Οι Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Μποτία, Ρομαό (Ρέτσος 78’), Φορτούνης (Ανσαριφάρντ 81’), Ελιουνούσι, Ντε Λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Βιάνα, Παρέδες, Σεμπά, Ιντέγε (Καρντόσο 70’)

ΛΑΡΙΣΑ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Τσίκοτ, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ Οβούσου, Μασαλέσα, Βαρέλα (Γκουλουζάντε 46’), Ναζλίδης (Ρέγες 78’), Ικανούνιεκς, Αβραάμ (Κάπος 57’)
Keywords
Τυχαία Θέματα