AFP : "Αυτοκτονία του πιλότου της GermanWings"!

13:33 26/3/2015 - Πηγή: Bam

Σε απόφαση του συγκυβερνήτη να αυτοκτονήσει είναι πιθανό να οφείλεται η συντριβή του Ερμπάς της “GermanWings” , μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Γάλλοι ειδικοί υποστήριξαν αυτή την εκδοχή, βάσει πληροφοριών από το «μαύρο κουτί» ότι ο συγκυβερνήτης έμεινε κλειδωμένος στο πιλοτήριο, και ότι ο κυβερνήτης που είχε βγει χτυπούσε επανειλημμένα την πόρτα για να ξαναμπεί, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Το ζήτημα της ρευστότητας και την πορεία των διαπραγματεύσεων συζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

σε τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και την Κριστίν Λαγκάρντ. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το χρονοδιάγραμμα για την κατάρτιση της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις είναι αυστηρό, αλλά πως παρόλα αυτά η κυβέρνηση θα φανεί συνεπής και θα την παρουσιάσει το αργότερο ως την Δευτέρα.

Δηλώσεις για τις εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας θα κάνει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού ο αρχηγός του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αναβλήθηκε για αύριο Παρασκευή.

Δεν θεωρεί απαραίτητη η κυβέρνηση την κύρωση από τη Βουλή της παράτασης της δανειακής σύμβασης. Συγκεκριμένα, σε έγγραφό του προς το Κοινοβούλιο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει, ούτε διεθνής απαίτηση για κύρωση, ούτε απορρέει κάποια υποχρέωση από το ελληνικό δίκαιο.

Κατά της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στα κοσμικά ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων σε άλλα, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ξεκαθάρισε ότι το «ευνοϊκό καθεστώς που ισχύει σήμερα σε αυτά τα νησιά θα παραμείνει ως έχει», προσθέτοντας ότι «αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή».

Σε ακατοίκητο σπίτι στο 29ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στην περιοχή του Λουτρόπυργου εντοπίστηκε από την Αστυνομία το σημείο δοκιμών του Χριστόδουλου Ξηρού και των «Πυρήνων της Φωτιάς» για την σχεδιαζόμενη επίθεση στις Φυλακές Κορυδαλλού. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έχει ήδη συλλέξει στοιχεία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Μέχρι αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης και των αναλύσεων DNA για τον 25χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη. Την Κυριακή, 29 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή.

Σε ισχύ από σήμερα η νέα ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αρχικά θα ισχύσει για χρέη προς το ΙΚΑ, και την επόμενη εβδομάδα και για οφειλές στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ιδρύματα.

Στους δέκα κορυφαίους στοχαστές παγκοσμίως κατατάσσεται σύμφωνα με ψηφοφορία του περιοδικού “Prospect” ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έρχεται μάλιστα δεύτερος, μετά τον Γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί, ενώ αφήνει πίσω του άλλες προσωπικότητες όπως ο Γερμανός διανοητής Γιούργκεν Χάμπερμας.

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές βροχές στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει μέχρι τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα