Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Νεκροί και πολλά κρούσματα σε ιδιωτικές δομές σε Περιστέρι και Ελληνικό

Κορονοϊός: Συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η επιβεβαίωση 28  κρουσμάτων κορονοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και στην κλινική Κασταλία στο Ελληνικό. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άτομα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Περιστέρι

συνολικά ελήφθησαν 101 δείγματα, εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στον ιό 13 αιμοκαθαιρόμενοι, 11 προσωπικό και άλλοι 4 ασθενείς. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να διαπιστώσει την έκταση της διασποράς, ενώ η δομή τέθηκε σε καραντίνα. Αρχικώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας ασθενής και αμέσως σήμανε συναγερμός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο από τους νεφροπαθείς που έκαναν αιμοκάθαρση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, ενώ ο ασθενής μηδέν νοσηλεύεται στο Θριάσιο.

Συναγερμός σήμανε στον ΕΟΔΥ και στην κλινική Κασταλία. Στη συγκεκριμένη δομή, που έχει 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους, κατέληξε τρόφιμος που νοσούσε από κορονοϊό – ο ένας από τους 4 που ανακοινώθηκαν σήμερα. Έχουν γίνει 130 τεστ και μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης τα 92 ήταν αρνητικά.

Εισαγγελική παρέμβαση

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τη Αθήνας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Στην κλινική στο Περιστέρι μετέβησαν νωρίτερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν» και πρόσθεσε ότι «οι αρμόδιοι θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν όπως έπρεπε τα μέτρα».

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ο κορονοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες, υπογραμμίζοντας ότι «οι απρόσεκτες συμπεριφορές από όλους μας οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις».

Μιλώντας στο Mega, ο Διοικητικός Διευθυντής Κλινικής Ταξιάρχαι Περιστερίου, Αλέξανδρος Κοκκινάκης, περιέγραψε το πως έγινε η διασπορά του ιού στο εν λόγω νοσοκομείο. «Τη Δευτέρα του Πάσχα ήρθε με πυρετό και έπειτα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, στο Θριάσιο λόγω πυρετού κι έκτοτε ανέλαβε ο ΕΟΔΥ. Μέσα στην κλινική δεν μπήκε, είχαμε πάρει μέτρα προφύλαξης. Το θέμα είναι, μήπως είχε τον ιό, πριν την Δευτέρα του Πάσχα. Θα κάνεις ανακοινώσεις ο κύριος Τσιόδρας και ο κύριος Χαρδαλιάς».

Μιλώντας στο Mega, ο διευθυντής της Παθολογικής της Κλινικής Ταξιάρχης, Γιώργος Μόσιο, είπε ότι έγιναν όλες οι εξετάσεις και τον πλήρη έλεγχο έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς μετέβη εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είπε ακόμα ότι και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έχουν ενημερωθεί προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Το χρονικό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ασθενής επισκεπτόταν την κλινική σε τακτική βάση ώστε να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση. Την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο μέρες σε θάλαμο του νοσοκομείου. Κατόπιν αποφασίστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου έκανε το τεστ του κορονοϊού, το οποίο έδειξε πως ήταν θετικός.

Άμεσα ενημερώθηκε η ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι προκειμένου να αναζητηθούν γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και προσωπικό που κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του βρέθηκαν κοντά του. Το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ.

Αντιδήμαρχος Περιστερίου

Ο αντιδήμαρχος Περιστερίου για θέματα υγείας, Γιώργος Μπεκιάρης, μιλώντας στο Mega είπε πως «είμαστε σε αναστάτωση. Υπάρχουν κρούσματα στην κλινική. Επί τόπου πήγαν στο σημείο ο κ. Χαρδαλιάς και ο κύριος Τσιόδρας με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν για πάνω από δύο κρούσματα θετικά στον ιό».

Keywords
Τυχαία Θέματα