Marca: «Ο Παναθηναϊκός κατηγορήθηκε ότι αγόρασε το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα το 1971»

Marca: Η ισπανική εφημερίδα ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες, λόγω της έξαρσης του ιού, να κάνει αφιερώματα στους 50 καλύτερους ευρωπαϊκούς τελικούς. Σε αυτούς συμπεριέλαβε τον τελικό του 1971 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άγιαξ που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ. Υπενθυμίζεται πως σε εκείνη την αναμέτρηση ο ελληνικός σύλλογος ηττήθηκε με 2-0.

Πάντως, η “Marca” στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο έφτασε ο Παναθηναϊκός στον τελικό, ενώ είναι ενδεικτικό το γεγονός πως άφησε αιχμές δωροδοκία. Μάλιστα, έγινε αναφορά στον Γιώργο Παπαδόπουλο, δείχνοντας τον ως τον άνθρωπο

που αγόρασε το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στον τελικό.

«Ο τελικός έγινε απέναντι σε έναν κάπως απροσδόκητο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό από την Ελλάδα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε παίξει καλό ποδόσφαιρο εκείνη τη σεζόν, εξετάστηκε το ενδεχόμενο ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Ερυθρό Αστέρα να αγοράστηκε! Αυτά ήρθαν μετά από κάποιες δηλώσεις, στις οποίες ο Γιώργος Παπαδόπουλος κατηγορήθηκε ότι αγόρασε το παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να ανατρέψουν το 4-1», αναφέρει χαρακτηριστικά το αφιέρωμα της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας.

Δείτε και βίντεο από εκείνο τον τελικό:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Marca, Ο Παναθηναϊκός, Ερυθρό Αστέρα, 1971,Marca, o panathinaikos, erythro astera, 1971