''ζουν πολιτικα ως παρασιτα του μνημονιου''...

13:12 10/4/2014 - Πηγή: Fimotro
...Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...
«Το μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι η επάνοδος της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές», επισήμανε ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ...
σε δηλώσεις του μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο
κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές «έγινε χάρη στις προσπάθειες, τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

«Δεν γλυτώσαμε απλά την χρεοκοπία και την καταστροφή, ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που όλοι ξέρουμε. Θα ξαναβρούμε το επίπεδο της ζωής που είχαμε πριν το 2010», εκτίμησε ο υπουργός των Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε εκτενή αναφορά σε αυτούς που «λυπούνται» όπως είπε για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές. «Μας λένε μην βγαίνετε στις αγορές, δεν έχουμε χρηματοδοτικές ανάγκες», είπε και συνέχισε απευθυνόμενος στους πολίτες: Φανταστείτε τώρα, αυτοί που είναι εναντίον του μνημονίου λένε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να βγει στις αγορές αλλά να συνεχίσει να δανείζεται όπως προβλέπεται από το μνημόνιο.

«Θα πρέπει να ντρέπονται», είπε αυστηρά ο κ. Βενιζέλος κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «ζουν πολιτικά ως παράσιτα του μνημονίου.

Ο υπουργός των Εξωτερικών υπογράμμισε ότι το επιτόκιο με το οποίο θα δανειστεί η Ελλάδα από τις διεθνείς χρηματαγορές «θα είναι καλύτερο από το προσδοκώμενο», αλλά απέφυγε να το προσδιορίσει παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις του ΟΔΔΗΧ που αναμένονται το απόγευμα.

«Πολιτικά πρόκειται για μια επιτυχία μεγαλύτερη από την προσδοκώμενη», τόνισε ο κ Βενιζέλος.

«Οι αγορές δίνουν μια αποστομωτική απάντηση και σε όσους διεθνώς αμφισβήτησαν τις επιτυχίες της Ελλάδας», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Οι αγορές ξέρουν γιατί έχουν την οσμή του κέρδους», συνέχισε και υποστήριξε ότι η Ελλάδα «ξαναγυρίζει στις αγορές με όρους εφάμιλλους για να μην πω καλύτερους από αυτούς που γύρισε η Ιρλανδία και η Πορτογαλία».

Στο ερώτημα τι πρόκειται να γίνει τώρα με την ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Βενιζέλος έκανε μια αποστροφή που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις. «Ποια διευθέτηση; Αποδεικνύεται ότι το χρέος για τις αγορές είναι απολύτως βιώσιμο.Και κούρεμα έχει γίνει και αναδιάρθρωση έχει γίνει».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα