Ζημιες 6,8 δις ευρω για το 2015 ανακοινωσε η deutsche bank...

13:30 29/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Την ώρα που ο co-CEO της Deutsche Bank επιδιώκει να επαναφέρει...
την ανάκαμψη στην τράπεζα, ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ευρώπης ανακοίνωσε ζημιές στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής για το δ' τρίμηνο, εξαιτίας πτώσης στα έσοδα.

Το ύψος της ζημιάς ανέρχεται σε 1,15 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα κέρδη προ φόρων ύψους 323 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα στην εταιρική τραπεζική και το επενδυτικό
σκέλος υποχώρησαν κατά 30% στα 2,1 δισ. ευρώ, με αρνητική απόδοση στις μετοχές.

Η μετοχή της Deutsche Bank έχει υποχωρήσει 24% φέτος. Για το 2015 η τράπεζα έχει ανακοινώσει καθαρές ζημιές 6,8 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για τις πρώτες ζημιές της τράπεζας (σε ετήσια βάση) από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008. Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του δ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 6,6 δισ. ευρώ, χαμηλότερα 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.
Για το σύνολο της χρήσης, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 33,5 δισ. ευρώ, και είναι ελαφρώς υψηλότερα όταν μετρηθούν σε μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.

«Όλη η αβεβαιότητα για πετρέλαιο, επιτόκια και ανάπτυξη έκαναν τους επενδυτές να περιμένουν στο περιθώριο και να μην απευθύνονται στη Deutsche Bank για υπηρεσίες», ανέφερε ο
Michael Seufert, αναλυτής της Norddeutsche Landesbank, ο οποίος συστήνει στους επενδυτές να πουλήσουν τη μετοχή. «Το μέγα ερώτημα για τους μετόχους είναι τώρα πού είναι το θετικό outlook και πώς μπορεί η τράπεζα να κερδίσει χρήματα».

Για περισσότερα στοιχεία στο www.newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα