ΖΑΠΠΕΙΟ 33 & 1/3!

21:25 18/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Δ. Παλάσκας
(Δρ. Δασολογίας)
Αγαπητό Fimotro,
με το αφεντικό του τρισκατάρατου ΔΝΤ στη φυλακή (που αν αποδειχθεί τελικά θύμα σκευωρίας την έχει την εκλογή του στο τσεπάκι στη Γαλλία - αν και το ύφος του είναι σαν να λέει "Πώς την πάτησα έτσι ο μπάρμπας...") και...
με την ντιρεκτίβα για συναίνεση του μίστερ Όλι, χρειάζεται και νέα επικαιροποίηση του επικαιροποιημένου προγράμματος
για την έξοδο από την κρίση.
Έχω την τιμή να σας παρουσιάσω, λοιπόν, το Ζάππειο 33 & 1/3, το οποίο περιλαμβάνει μόνο ρεαλιστικές και απόλυτα κοστολογημένες προτάσεις για το φορμάτ και την επανεγκατάσταση λειτουργικού στην Οικονομία (και όχι φυσικά μια απλή επανεκκίνηση που την κάνει και η κουτσή Μαρία). Η δική μας πρόταση δεν χασομερά με το πώς θα εξασφαλιστούν τα πενιχρά δανεικά των εταίρων μας για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών μέτρων. Όταν θα έρθει η ώρα, οι πόροι θα βρεθούν κάπως. Ποιος ξέρει, μπορεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 να γίνει κανά θαύμα. Έχουμε και λέμε:
α) κατάργηση του ΕΦΚ στα προϊόντα καπνού για όσους είναι άνω των 65 ετών ή πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα (για προφανείς λόγους)
β) κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης για όλο το χρόνο και απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης (για τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου και μείωση του μεταφορικού κόστους των προϊόντων). Θέσπιση ΕΦΚ στα καυσόξυλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
γ) Κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων, επαναφορά του αφορολόγητου στα 10.500 ευρώ για όλους και θέσπιση ανώτατου συντελεστή 15% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις και όλους τους συνταξιούχους (κίνητρα για αποχώρηση από το δημόσιο και πλήρη ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας με συμβάσεις έργου)
δ) Θέσπιση ενιαίου ΦΠΑ 15% για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, ο οποίος θα παρακρατείται και θα αποδίδεται από τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ή των λογαριασμών μισθοδοσίας.
ε) Θέσπιση 5ετούς περιόδου χάριτος μη καταβολής ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών για νέες επιχειρήσεις
στ) καθιέρωση "πράσινης αποζημίωσης" ίσης με το 1/20 της αντικειμενικής αξίας του αγροτεμαχίου για τη διατήρηση κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις (όχι δάση). Οι πόροι θα κατευθύνονται αποκλειστικά στο Πράσινο Ταμείο απελευθερώνοντας πόρους του ΠΔΕ για άλλους σκοπούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα