Υπουργος εσωτερικων της βαυαριας: οι ελεγχοι στα συνορα θα διατηρηθουν για αρκετες εβδομαδες...

16:31 14/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Την είδηση ότι οι αυξημένοι έλεγχοι στα σύνορα με την Αυστρία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα διατηρηθούν ...
για αρκετές εβδομάδες, έδωσε με δηλώσεις του ο υπουργός εσωτερικών της Βαυαρίας, Χόακιμ Χέρμαν.

Όπως τόνισε «πρέπει να διενεργήσουμε αυστηρότερο έλεγχο, διότι έχουμε ενημερωθεί το τελευταίο διάστημα ότι πολλοί από τους ανθρώπους που είναι συγκεντρωμένοι στα σύνορα με την Αυστρία, δεν είναι πραγματικά πρόσφυγες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η γερμανική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να άρει μερικώς τη συνθήκη Σένγκεν διότι είχε πληροφορίες που αφορούσαν την είσοδο τρομοκρατών
στο έδαφός της.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η γερμανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 30 λαθρέμπορων και 90 μεταναστών μόνο το πρώτο απόγευμα της εφαρμογής των επιπλέον ελέγχων στα σύνορα με την Αυστρία. Οι μεν πρώτοι εντοπίστηκαν είτε από καταγγελίες, είτε από ενδείξεις, ενώ οι δεύτεροι δεν παρουσίασαν τα απαραίτητα έγγραφα και κρίθηκαν ύποπτοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, δήλωσε ότι «θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτή η απόφαση δεν οδηγεί σε ντόμινο, ώστε να καταρρεύσει η συνθήκη Σένγκεν». Κάλεσε δε, τους υπουργούς Εσωτερικών των 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συμμετάσχουν στην έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό, να καταλήξουν σε μία συγκεκριμένη απόφαση, ώστε να οργανωθεί η Ευρώπη και να αντιμετωπίζει το μείζον αυτό ζήτημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα