Υπουργικη παρεμβαση για να αποσυρθει η φυλαξη απο νοσηλευομενη αλλοδαπη


Θόρυβο και αναστάτωση στο υπουργείο Υγείας προκάλεσε η παρουσία αστυνομικής φρουράς στο δωμάτιο αλλοδαπής καρκινοπαθούς που νοσηλεύεται στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο...
Κηφισιάς «Οι Αγ.Ανάργυροι».

Η γυναίκα, με σοβαρό πρόβλημα υγείας και χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής της στη χώρα, εισήχθη την προηγούμενη Δευτέρα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η δαπάνη της οποίας καλύφθηκε από τους συγγενείς της.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, «η αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου, ως όφειλε βάσει
της κείμενης νομοθεσίας, ενημέρωσε τις αστυνομικές υπηρεσίες για τη νοσηλευόμενη υπήκοο τρίτης χώρας».

Κατ' αυτόν τον τρόπο, τοποθετήθηκε αστυνομικός φρουρός έξω από το θάλαμο νοσηλείας. Χρειάστηκε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, προκειμένου να απομακρυνθεί η αστυνομική φρουρά.

Η 1η Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι «ουδεμία σχέση έχει η διοίκηση του Νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας με την τοποθέτηση αστυνομικού φρουρού έξω από το δωμάτιο νοσηλευόμενης αλλοδαπής».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας χαρακτήρισε το γεγονός «δείγμα ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας» και κατήγγειλε τη σχετική εγκύκλιο που καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς «να μετατραπούν σε καταδότες και ανθρωποφύλακες».
Keywords
Τυχαία Θέματα