Υπο ελεγχο ολα τα πιστοποιητικα των δημοσιων υπαλληλων

21:38 22/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν όλα τα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων που αξιοποίησαν για την πρόσληψή τους. Εγκύκλιος του...
Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει την ανάγκη για συστηματικό και μεθοδικό έλεγχο όλων των πιστοποιητικών και υπενθυμίζει στους φορείς του Δημοσίου την υποχρέωση πιστοποίησής τους στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Η εφαρμογή αφορά στον έλεγχο εγκυρότητας
των τίτλων σπουδών και των λοιπών στοιχείων που περιέχονται στα ατομικά μητρώα των υπαλλήλων.
Η διαδικασία αφορά στο σύνολο των υπαλλήλων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που υπηρετούν (τακτικούς υπαλλήλους, αορίστου χρόνου και επί θητεία, αλλά και υπαλλήλων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου) σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ Α΄ και Β' βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και δημόσιες επιχειρήσεις.
Πλαστότητα
Ο κ. Μητσοτάκης ζητά, επίσης, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που εκδίδουν τίτλους σπουδών ή κάθε είδους βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που έχουν υποβληθεί από δημοσίους υπαλλήλους και περιλαμβάνονται στα ατομικά τους μητρώα, να αποστείλουν στο ΣΕΕΔΔ όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες έχει προκύψει πλαστότητα ή αλλοίωση του περιεχομένου.
Κάθε απάντηση με την οποία εξακριβώνεται η υποβολή νοθευμένου ή πλαστογραφημένου τίτλου ή πιστοποιητικού κοινοποιείται στο ΣΕΕΔΔ, πέραν του δημοσίου φορέα όπου υπηρετεί ο υπάλληλος, ενώ οι διοικήσεις των φορέων οφείλουν να ενημερώνουν τις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν αξιόποινες πράξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα