Δεν εχουν τελος τα σκανδαλα με τον πολακη

23:01 13/4/2016 - Πηγή: Fimotro
ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΘΩΣ
ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ
Σε τεράστιο σκάνδαλο έχει αναχθεί η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, καθώς είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης που μέλος της κυβέρνησης προσλαμβάνει μόνος του, συνεπικουρούμενος...
απλώς από τους μετακλητούς υπαλλήλους του πολιτικού του γραφείου,
και αναμένεται να κριθεί γι’ αυτό από τη Δικαιοσύνη. Όπως αποκαλύπτουν τα parapolitik;a.gr οι ευθύνες του όμως δεν σταματούν εκεί καθώς ο ιατρικός σύλλογος τον έχει ήδη εγκαλέσει, αφού λόγω δικής του υπαιτιότητας παρέμειναν κλειστές οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (έκλεισαν και δεν στελεχώθηκαν) με αποτέλεσμα την βλάβη υγείας ή και τον θάνατο πολιτών λόγω αδυναμίας πρόσβασης σε ΜΕΘ.

Που εντοπιζονται οι έκνομες ενέργειες και η κατάχρηση εξουσίας του κ. Πολάκη

Α. Στις 27 Απριλίου με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. οικ 1749- 27/4/2016 έγγραφο ζητείται η παραίτηση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, προσφάτως διορισθέντων από την σημερινή Κυβέρνηση με τριετή Θητεία και συγκεκριμένα από τον τέως Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή (νυν Υπουργό Εσωτερικών).
Το εν λόγω έγγραφο εξεδόθη ΜΙΑ ΜΕΡΑ μετά την Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ την 26η Απριλίου 2016, κατά την οποία ο Πρόεδρος Κ. Γιαννόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ παρά τις πιέσεις του Πολάκη αρνήθηκαν να παρανομήσουν και να υιοθετήσουν τον παράνομο πίνακα Πολάκη για προσλήψεις 500 ιατρών και νοσηλευτών από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την στελέχωση των ΜΕΘ.
Για την διερεύνηση των εκνόμων ενεργειών του Πολάκη έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα και έτσι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Πολάκης είχε την τελευταία ευκαιρία να συγκαλύψει μέσω του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ την υπόθεση του, πράγμα που δεν έγινε.
Συγκεκριμένα στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση παρά τις πιέσεις Πολάκη ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιαννόπουλος, εισηγήθηκε το θέμα της ματαίωσης του διαγωνισμού για την πρόσληψη 500 ιατρών και νοσηλευτών και της άμεσης επαναπροκήρυξης με σύντομες προθεσμίες προκειμένου στην ταχύτερη δυνατόν στελέχωση των ΜΕΘ.

Β. Είχαν προηγηθεί
1. Οι αποκαλύψεις και τα ντοκούμεντα – «φωτιά» των εγγράφων με την υπογραφή Πολάκη τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύοντας την ωμή παρέμβαση του σε 500 προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων το ΒΗΜΑ (www.tovima.gr στις 24.4.2016) και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (www.protothema.gr στις 24.4.2016) τα έγγραφα που υπογράφονταν από τον ίδιο τον Πολάκη αποδείκνυαν ο ίδιος ο Αν. Υπουργός δέσμευσε το σύνολο των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων και έβγαλε μόνος του αποτελέσματα υποκαθιστώντας τις αρμόδιες επιτροπές και το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ και καθιστώντας με δική του υπαιτιότητα άκυρο και παράνομο τον διαγωνισμό –.
2. Η αιφνίδια επίσκεψη Πολάκη στον τόπο του δικού του... εγκλήματος στις 20 Απριλίου, όπου στην κυριολεξία απείλησε εν ψυχρώ το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο συνεδρίαζε ότι θα αποτελέσει αιτία πολέμου (casus belli) η ματαίωση και η άμεση επαναπροκύρηξη του διαγωνισμού την οποία και τότε εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ καθηγητής Αθ. Γιαννόπουλος. Μάλιστα αμέσως μετά ο Πολάκης έσπευσε να εκδώσει δελτίο τύπου από το Υπουργείο Υγείας περί δήθεν απόφασης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για συνέχεια της διαδικασίας με έλεγχο των ενστάσεων.
Όμως τόσο τα μέλη ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να παρανομήσουν, γνωρίζοντας προφανώς τις συνέπειες του νόμου.

Χρήστος Κέλλας: "Ο κ. Πολάκης ξεπέρασε κάθε όριο"!
Από την πλευρά του, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με την απαίτηση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη για παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι:
«Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”.
Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του.
Η θρασύτητα και η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη, χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο.
Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Υπάρχει, Υπουργός;
Τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός;».
Σ.Σ. Fimotro : έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ο Πολάκης εξελίσσεται σε κινητή... βόμβα για τον πρωθυπουργό ο οποίος δεν συγχωρεί τα προβλήματα που του δημιουργούν συνεργάτες του και υπουργοί εν μέσω διαπραγμάτευσης. Έρχεται ο ανασχηματισμός και ο Πολάκης δύσκολα θα μείνει στη θέση του
Keywords
Τυχαία Θέματα