Υπέρβαση εσόδων κατά €200 εκατ. τον αύγουστο χωρίς τον ενφια

11:47 5/9/2017 - Πηγή: Fimotro

Αύγουστε… καλέ μου μήνα για τα έσοδα αναφώνησαν στο υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας όταν από τα στοιχεία που έλαβαν από τις εφορίες διαπίστωσαν ότι ξεπεράστηκε ο στόχος τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών το αποτέλεσμα αυτό είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικό καθώς για τον συγκεκριμένο μήνα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

ενώ είχαν προϋπολογιστεί έσοδα 600 εκατ ευρώ από την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ τελικά αυτό το ποσό θα μεταφερθεί το Σεπτέμβριο.

Στο Υπ. Οικονομικών δηλώνουν αισιόδοξοι ότι ως το τέλος του έτους τα έσοδα θα διαμορφωθούν πολύ πάνω από το στόχο που έχει τεθεί και αυτό απομακρύνει το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν νέα πρόσθετα μέτρα σε αυτά που ήδη επιβαρύνουν εκατομμύρια πολίτες.

Ωστόσο υπάρχει ανησυχία για τα τελωνειακά έσοδα και κυρίως για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καπνικών προϊόντων και ΦΠΑ καθώς υπολογίζεται ότι είναι κάτω κατά 600 εκατ ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι. Επίσης, άγνωστο παραμένει ακόμη πόσοι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους που δεν είναι άλλες από την πληρωμή των δύο τελευταίων δόσεων του φόρου εισοδήματος και των δόσεων του ΕΝΦΙΑ.

Τρεις είναι οι παράγοντες αύξησης των εσόδων πάνω από το στόχο τον Αύγουστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα