Υπερ της συνεργασιας με τους ''58'' ο σ.λυκουδης...


Την αποχώρησή του από την θέση του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε εμφανώς συγκινημένος ο Σπύρος Λυκούδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του κόμματος ...
και διαφοροποιήθηκε πλήρως από τις θέσεις του Φ. Κουβέλη προτείνοντας τη συνεργασία του κόμματος με την κίνηση των «58».

Ο κ. Λυκούδης επέμεινε η ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με την κίνηση των «58» πριν την αφομοιώσει όπως άφησε να εννοηθεί το ΠΑΣΟΚ
και αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου λέγοντας πως προσπαθεί να στραγγαλίσει τη συγκεκριμένη κίνηση.
Ο διάλογος με τους «58» είπε είναι ο δρόμος εξηγώντας πως «μόνο ένας είναι ο δρόμος της Κεντροαριστεράς...Ο άλλος είναι της μη Κεντροαριστεράς, οδηγεί αλλού. Αυτό είναι το δίλημμα. Αν θα μπούμε σε άλλη μια περιπέτεια εθνικής ευθύνης για να δημιουργήσουμε το ανάχωμα στο δικομματισμό και στη συντήρηση ή αν θα κοιτάξουμε να συντηρηθούμε εμείς στο όριο της εκλογικής επιβίωσης» είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη, Κεντροαριστερά και τρίτος πόλος είναι η συσπείρωση ενός κρίσιμου μεγέθους, που θα ανακόψει τη δύναμη του δικομματισμού και δεν θα του επιτρέψει να επιφέρει διχασμό.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
«Δική μας είναι η ευθύνη. Να εμπνευστούμε από την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας» τόνισε, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υποστήριξε, ο λόγος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμορφώνει συνειδήσεις που προσδοκούν τη σύγκρουση.
«Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει συνειδήσεις που προσδοκούν τη σύγκρουση και είναι αναγκασμένοι να εφευρίσκουν εχθρό και συνειδήσεις που προσδοκούν τη νομή της εξουσίας. Οι δεύτερες προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από το ΠΑΣΟΚ κι έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.
Όσον αφορά στα περί διάσπασης της ΔΗΜΑΡ, τα χαρακτήρισε σαχλαμάρες, κάνοντας λόγο για κάποιους που «μετέτρεψαν την πολιτική διαμάχη σε μάχη προσώπων».
Από πλευράς του, ο Θ. Μαργαρίτης, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι «κάποιοι δεν συγχώρεσαν την αποχώρηση μας από την κυβέρνηση και θέλουν τη “ρευστοποίηση” της ΔΗΜΑΡ. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη». Επίσης ζήτησε να υπάρξει σαφής απόφαση του Συνεδρίου ότι η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει αυτόνομα στις Ευρωεκλογές.
Ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης εξέφρασε την αντίρρησή του στο ενδεχόμενο προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ και τη δήθεν σοσιαλδημοκρατική νεωτερικότητα, όπως χαρακτήρισε την κίνηση των 58, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το δίλημμα για τη ΔΗΜΑΡ δεν είναι μνημόνιο- αντιμνημόνιο αλλά δεξιά ή αριστερή διέξοδος από την κρίση.
Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του πρώην γενικού γραμματέα Περιβάλλοντος, Σάκη Κουρουζίδη, ο οποίος υποστήριξε τον διάλογο με τους 58 παρά τα προβλήματα, όπως είπε, που υπάρχουν. «Δεν υπηρετώ κανένα σχέδιο υπονόμευσης της ΔΗΜΑΡ. Ήμουν στον ΣΥΝ και τον υποστήριζα, είμαι στη ΔΗΜΑΡ και την υποστηρίζω αλλά δεν μπορώ να υποστηρίζω πράγματα που είναι πέρα από την κοινή λογική», σημείωσε.
Στη συνεδρίαση μίλησε επίσης ο βουλευτής Δημήτρης Αναγνωστάκης λέγοντας ότι διαψεύδονται οι Κασσάνδρες ότι η ΔΗΜΑΡ θα διαλυθεί και υπογράμμισε ότι είχε επιτυχίες με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση και αυτό το αναγνωρίζει η κοινωνία. «Λέμε όχι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους υποστηρίζουν αντιλαϊκές πολιτικές» δήλωσε, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν επικοινωνιακά λάθη.
Λάθη και αδυναμίες όσο η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση, καθώς και στην προβολή των θετικών πρωτοβουλιών της επεσήμανε και ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης, που διαφώνησε με το ενδεχόμενο προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ, και πρότεινε να ανοίξει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα