''yπαρχει δυnamikh για διαμορφωση προεδρικης πλειοψηφιασ''...

Παρότι το κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προεδρική πλειοψηφία εντούτοις εμφανίζεται αισιόδοξο ότι υπάρχει δυναμική ...
για την διαμόρφωσή της μέχρι την κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία της 29η Δεκεμβρίου.

Ακόμη και για τις δηλώσεις βουλευτών ότι δεν θα ψηφίσουν, στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου λένε ότι «μέχρι την κρίσιμη ψηφοφορία αυτά μπορεί να αλλάξουν». Επισημαίνουν δε ότι ακόμη και οι
βουλευτές που λένε ότι δεν θα φηφίσουν αφήνουν ενά «εκτός εάν». Το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα γίνει η τελική ψηφοφορία θα είναι εντελώς διαφορετικό και οι διεθνείς πιέσεις θα αυξηθούν. Φυσικά το επιτελείο του πρωθυπουργού έχει κινητοποιηθεί προσεγγίζοντας διακριτικά ανεξάρτητους βουλευτές από την ψήφο των οποίων ενδέχεται να κριθεί το αποτέλεσμα. Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Δήμας τηλεφωνεί στους βουλευτές που εκφράζονται θετικά και λένε ότι θα τον ψηφίσουν για να τους ευχαριστήσει.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Σταύρος Δήμας θα είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες διαψεύδοντας φήμες ότι μπορεί να αλλάξει ο υποψήφιος μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας. «Δεν παίζουμε με τους θεσμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά στην χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αποδίδοντας τις σχετικές φήμες στην αντιπολίτευση η οποία επιθυμεί εκλογές.
Ο πρωθυπουργός στις πρόσφατες ομιλίες του ανέπτυξε τα επιχειρήματά του:
-ο λαός δεν θέλει εκλογές και θα τιμωρήσει εκείνους που θα επιχειρήσουν να σύρρουν την χώρα σε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση. «Δεν τις θέλει η κοινωνία και δεν τις αντέχει η οικονομία» δήλωσε χθες. Αναμένεται ότι από τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν δημοσκοπήσεις που να επιβεβαιώνουν το επιχείρημά του.

-Η δυναμική στην κοινωνία είναι υπέρ της εκλογής Προέδρου και της συνέχισης της πορείας της χώρας. «Ο λαός είναι μαζί μας» είπε κλείνοντας την χθεσινή του ομιλία.

-Η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει την χώρα και τώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο και την είσοδο στην ανάπτυξη. Η αντιπολίτευση θέλει να εμποδίσει την πορεία της χώρας και να την γυρίσει πίσω στα ελλείμματα και στον κρατισμό.

ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα φοβίζει τους εταίρους και τις διεθνείς αγορές και με το σχέδιό του θα έλθει σε ρήξη με τους συμμάχους και την Ευρωπαϊκή Ένωση και γι' αυτό ήδη επανάφερε στο στόμα των ξένων την λέξη grexit.

Είναι η ώρα όλοι οι βουλευτές και όχι μόνο της συμπολίτευσης και να αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους. Κανείς δεν θα τους κατηγορήσει αν εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως είναι το πνεύμα του Συντάγματος. Αντίθετα όλοι θα τους κατηγορήσουν αν οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτεια. Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι εκείνος που ασκεί εκβιασμό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και άφησε αιχμές εναντίον του κ. Κουβέλη λέγοντας ότι «αρχηγός μικρότερου κόμματος υπέκυψε».

-Το δίλημμα που βάζει ο πρωθυπουργός είναι ομαλότητα, πολιτική σταθερότητα και ανάπτυξη ή πολιτική αστάθεια και επιστροφή στο Grexit. Δηλώνει δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την εξουσία την οποία αν κερδίσει δεν ξέρει πως να την διαχειριστεί.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει την εκτίμησή της ότι τυχόν εκλογές θα φέρουν πίσω την χώρα και ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική. Εάν πάμε σε εκλογές και επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος Φεβρουαρίου θα βρεθεί με άδεια ταμεία και υπό την πίεση των δανειστών για υπογραφή νέου μνημονίου προκειμένου να μην χρεωκοπήσει η χώρα. Αντίθετα υποστηρίζει η κυβέρνηση εάν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρώτο δεκαήμερα του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόικας, θα δωθεί η πιστωτική γραμμή που θα προστατεύσει την χώρα από τις διακυμάνσεις των αγορών ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η ευρωπαική βοήθεια για το ελληνικό χρέος.
Keywords
Τυχαία Θέματα