Ξεσπασε πολεμος για νεο "ανφερ" λαφαζανη

10:37 17/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Τσούτσιας
(από το Έθνος)
Νέα οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική.
Οι αναφορές του κοινοβουλευτικού...
εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ
θύμισαν «ατυχείς» δηλώσεις στελεχών της παράταξης, προεκλογικά, ενώ στην παρούσα συγκυρία «ταυτίζονται» με ξένα δημοσιεύματα τα οποία γράφουν περί χρεοκοπίας της χώρας.
Οι επισημάνσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσαν τα αιχμηρά σχόλια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και ένα μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ των δύο κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη «ντροπή», για να ανταπαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για «βρώμικο πόλεμο λάσπης». Ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας χθες στο «Ράδιο 9» και σε σχετικό ερώτημα εάν ελλοχεύει η χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή, αν δεν ληφθούν νέα μέτρα, είπε πως «υπάρχει μια κινδυνολογία» προσθέτοντας τα εξής:
«Η χρεοκοπία, εν γένει -δεν το λέω ως απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα-, αλλά επειδή τρομοκρατούν με τις λέξεις τον ελληνικό λαό, η χρεοκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατ΄ ανάγκη καταστροφικό σε κάθε περίπτωση».
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η χρεοκοπία είναι «όπλο των αδυνάτων, όταν φτάνουν σε ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους..., επομένως δεν πρέπει να την εμφανίζουμε κι εδώ στην Ελλάδα ως μπαμπούλα».
Απαντώντας η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λαφαζάνης, με σημερινές του δηλώσεις εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή».
Οξεία ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επεσήμανε ότι «η ΝΔ συνεχίζει τον βρώμικο πόλεμο λάσπης, παραποίησης και παραπληροφόρησης, γιατί είναι το τελευταίο όπλο που έχει μείνει στο κυβερνητικό κόμμα», για να προσθέσει ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, αφού η συγκυβέρνηση συνεχίζει τις μνημονιακές συνταγές, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την Ευρωζώνη». Αιχμηρή ήταν η απάντηση της ΝΔ, καθώς επεσήμανε ότι «οι εσωτερικές τους διαφωνίες δεν απασχολούν τον λαό» και πως είναι δεδομένο ότι «ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται την Ελλάδα της δραχμής, και ο κ. Λαφαζάνης εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας».
Σημειώνεται ότι ο κ. Λαφαζάνης στις δηλώσεις του είπε ότι η χρεοκοπία θα μπορούσε «να ήταν διαπραγματευτικό ατού», δηλαδή «στο όνομα των τροϊκανών δόσεων και της χρηματοδότησης από την τρόικα, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να εφαρμόσουμε το οτιδήποτε και κυρίως να εφαρμόσουμε τα απαράδεκτα μνημόνια τα οποία καταστρέφουν τη χώρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα