''ξεπουλημα των δικτυων ηλεκτρικης ενεργειασ''...

22:45 7/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Για ξεπούλημα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντας πυροτέχνημα τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα παραμείνουν ...
υπό δημόσιο έλεγχο.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναφέρεται στην πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 168 με την οποία, όπως επισημαίνεται, αποφασίστηκε ότι τα δίκτυα μεταφοράς μέχρι το δεύτερο τρίμηνο 2014 θα πρέπει να
έχουν ιδιωτικοποιηθεί σε ποσοστό 66% με στρατηγικό επενδυτή.
«Αυτό που θέλουν να πετύχουν με το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι να παραδώσουν τα κοινωνικά αγαθά και τα χρειώδη της Ζωής ξεκινώντας πιλοτικά από τα δίκτυα μεταφοράς της ΔΕΗ και στη συνέχεια στα δίκτυα μέσης τάσης (ΔΕΔΔΗΕ) και τη ΔΕΗ, στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ιδιώτης επενδυτής δεν θα ασχοληθεί με την συντήρηση και ανάπτυξη του δικτύου για να έχει περισσότερα κέρδη με ότι σημαίνει αυτό για τον κίνδυνο ενός black-out» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προσθέτοντας ότι οι ιδιώτες θέλουν «καθαρό» τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και για αυτό το λόγο μεταφέρονται οι υποχρεώσεις του με νομοθετικές ρυθμίσεις στον ΛΑΓΗΕ.
Επίσης, τονίζεται ότι ο ιδιώτης επενδυτής θέλει μικρότερο λειτουργικό – εργατικό κόστος, με ό,τι σημαίνει αυτό για τους 1.500 εργαζομένους στον ΑΔΜΗΕ και την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καταλήγει ότι το ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ είναι αιτία πολέμου και σύγκρουση αξιών, όχι οικονομικό θέμα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα