ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

08:07 26/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Επαναρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη, μετά τη διακοπή για τις γιορτές του Πάσχα, οι απευθείας συνομιλίες στο Κυπριακό, χωρίς όμως να διαφαίνεται προοπτική άρσης του αδιεξόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε απόψε το ημικρατικό Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου...

στη συνάντηση της Τετάρτης θα συνεχισθεί η συζήτηση του θέματος της εσωτερικής ασφάλειας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα
με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χριστόφιας αναμένεται να επιμείνει στην πρότασή του για ενιαία απογραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές από διεθνή οργανισμό, προκειμένου να διαπιστωθεί αντικειμενικά ο ακριβής αριθμός των εποίκων στα κατεχόμενα.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για το θέμα της ιθαγένειας, που περιλαμβάνει το μέλλον δεκάδων χιλιάδων εποίκων από την Τουρκία, των οποίων ο πληθυσμός έχει ξεπεράσει εκείνο των γηγενών Τουρκοκυπρίων.

Εξ άλλου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναμένεται ότι θα θέσει και το θέμα που προέκυψε από τα σχόλια του Ντερβίς Έρογλου για δήθεν δήλωση που έκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για πόλεμο, δήλωση η οποία δεν έγινε ποτέ. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας προτίθεται να επισημάνει στον τουρκοκύπριο ηγέτη την ζημιά που προκαλούν στη διαδικασία των συνομιλιών τέτοιες τοποθετήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα