Ξεκινα η τροϊκα το τεστ στην κυπρο

09:44 3/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Επαφές με υπουργούς, στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας, της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ξεκινάει από σήμερα στην Κύπρο η τρόικα. Επαφές με...
υπουργούς, στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας, της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, τα
πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ξεκινάει από σήμερα στην Κύπρο η τρόικα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, το 30μελές κλιμάκιο της τρόικας θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τον χρηματοοικονομικό τομέα και τα μακροοικονομικά θέματα, περιλαμβανομένων και των δημοσιονομικών οικονομικών.
Η αντιπολίτευση
Στο μεταξύ, τα κόμματα ζήτησαν σοβαρή διαπραγμάτευση από μέρους της κυβέρνησης στις επαφές που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με ανακοίνωσή του, συνέστησε σοβαρότητα, αξιοπιστία και συνέπεια της Κύπρου έναντι των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε μέσα από τη διαπραγμάτευση να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία για έξοδο από τα αδιέξοδα, στα οποία έχει περιέλθει ο τόπος. Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι η κρισιμότητα της κατάστασης στην κυπριακή οικονομία απαιτεί από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, σχολιάζοντας τη γενικότερη ανησυχία που επικρατεί, λόγω της άφιξης της τρόικας στην Κύπρο, δήλωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, κυρίως από κυβερνητικής πλευράς και εκ μέρους της διαπραγματευτικής ομάδας, για ό,τι λέγεται και γίνεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα