Βροχοπτωσεις σε ολη τη χωρα

15:18 12/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά συνεχίζονται την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου κυρίως στη...
βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική, αναμένονται βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ημέρας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 8 και 14 βαθμών. Βροχές αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη,
όπου όμως η θερμοκρασία προβλέπεται χαμηλότερη, μεταξύ 4 και 6 βαθμών.

Στην κεντρική Μακεδονία και Θράξη, προβλέπονται χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο όπου μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν σε πιο ορεινές περιοχές. Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν
τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν το απόγευμα στα ανατολικά ισχυρές.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και σποραδικές σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, και χιόνια στα ορεινά. Εξασθένηση προβλέπεται τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές, κατά τόπους έντονες, καταιγίδες με χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας.

Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με θερμοκρασία που δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 16 βαθμούς.

Δείτε την πρόγνωση ανά πόλη στην ειδική υπηρεσία του in.gr
Πού χρειάζονται αλυσίδες

Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στο Νομό Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Γουμένισσα - Καστανερή - Λιβάδια, στο Νομό Πιερίας στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου και στην επαρχιακή οδό Κολινδρού - Καστανιάς - Ρυακίων - Παλιάμπελων - Λιβαδίου.

Στο Νομό Κοζάνης οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το επαρχιακό δίκτυο, στο Νομό Γρεβενών σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο, στο Νομό Καστοριάς σε όλο το επαρχιακό δίκτυο, εκτός από τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού και στο Νομό Φλώρινας σε όλο το επαρχιακό δίκτυο.

Στο Νομό Λάρισας αναγκαίες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 40ο ως το 44ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης - Ελασσόνας.

Στο Νομό Τρικάλων με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 35ο έως το 55ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πύλης - Μεσοχώρας.

Κλειστή είναι στο Νομό Μαγνησίας η επαρχιακή οδός Δράκεια - Χάνια και με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ζαγοράς - Πουρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα