Βρεθηκε οπλοστασιο στα εξαρχεια...

22:04 12/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Δ. Πώποτας- Α. Καλύβα
(από το protothema.gr )
Δύο καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, τρεις γεμιστήρες κενές φυσιγγίων, δύο μεγάλα κουτιά σφραγισμένα, που περιείχαν 720 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών το καθένα και ένα ζευγάρι υφασμάτινα...
γάντια εντοπίστηκαν σε πορτ μπαγκαζ νοικιασμένου αυτοκινήτου στα Εξάρχεια.
Την ίδια ώρα, δύο παράλληλες επιχειρήσεις σε Εξάρχεια και Πειραιά πραγματοποιεί
η Αντιτρομοκρατική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, όσον αφορά στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια, πρόκειται για άλλη μια γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και πιθανότατα, να αποτελεί το οπλοστάσιο του επονομαζόμενου και «πυρήνα του Βόλου» της οργάνωσης.
Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι νοικιάστηκε στις αρχές του έτους και πιθανότατα να σχετίζεται με τη ληστεία στο Βελβεντό. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες εντός των επομένων ωρών.
Κανείς δε γνωρίζει επισήμως με ποιες υποθέσεις συνδέονται οι έφοδοι της ΔΑΕΕΒ στα διαμερίσματα της Αθήνας και του Πειραιά, τι άλλο έχει βρεθεί εκτός από τα όπλα στο αυτοκίνητο και αν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρώτη επιχείρηση έγινε σε διαμέρισμα του κέντρου κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και η δεύτερη σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Τα όπλα δε, που βρέθηκαν, ήταν κρυμμένα σε πορτ μπαγκάζ νοικιασμένου αυτοκινήτου και έχουν ήδη μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι καθαρά ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί και από ποιους.
Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί στις 6 Μαρτίου από εταιρεία ενοικιάσεως στο κέντρο της Αθήνας, από έναν 35χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2005 για κλοπή απίσδων από τα ΜΑΤ, αλλά είχε αθωωθεί.
Το όχημα έπρεπε να επιστραφεί στις 10 Μαρτίου και, όταν δεν επεστράφη, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί τυχαία στα Εξάρχεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα