Βιντεο απο τα επεισοδια στα εξαρχεια μετα την πορεια των αντιεξουσιαστων...

22:46 22/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Ένα βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από πορεία ...
αντιεξουσαστών στην περιοχή, αναρτήθηκε την Τρίτη στο Διαδίκτυο, λίγες μόνο ώρες αφότου το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε διοικητική έρευνα και προανάκριση μετά τις καταγγελίες για βασανισμούς κρατουμένων, που συνελήφθησαν εκείνο το βράδυ.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ομάδα περίπου 150 ατόμων έριξε βόμβες μολότοφ και πέτρες, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ
να τραυματιστεί.

Ωστόσο, οι δράστες δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το αστυνομικό τμήμα, καθώς τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου, γι' αυτό και δεν προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο απο την «βροχή» από μολότοφ που εκτόξευσαν, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές. Ωστόσο, οι τρεις δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των συλληφθέντων (επτά ανηλίκων, ενός 19χρονου, και μιας γυναίκας) κατήγγειλαν την Τρίτη ότι αστυνομικοί, της ομάδας ΔΙΑΣ κυρίως, χτύπησαν άγρια και βασάνισαν τους συλληφθέντες -ανάμεσα τους και έναν 14χρονο- κατά τη σύλληψη, αλλά και κατά την μεταφορά τους στο αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί κάποιοι από αυτούς να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα