Βιεννη: σε εξαιρετικο κλιμα η συμφωνια μεταξυ ιραν και δυτικων δυναμεων για την αρση των κυρωσεων...

14:00 17/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έφτασε το Σάββατο στη Βιένη ...
μετά την οριστικοποίηση των ρυθμίσεων μεταξύ του Ιράν και των δυτικών δυνάμεων για την άρση των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που επετεύχθη πέρυσι.

Ο Κέρι αναμένεται να προσέλθει αμέσως σε προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος είχε φτάσει νωρίτερα στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
(IAEA) του ΟΗΕ αναμένεται να δημοσιοποιήσει έκθεσή της η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Παράλληλα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσε ότι οι εταιρείες Shell και Total έχουν στείλει διοικητικά τους στελέχη στην Τεχεράνη ενόψει της αναμενόμενης άρσης των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.

Αυτοί θα συναντηθούν αύριο, Κυριακή, με αξιωματούχους της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου (NIOC) και της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Τάνκερ (NITC), σύμφωνα με το Mehr.

Η Τεχεράνη έχει δεσμευτεί να ανεβάσει την παραγωγή πετρελαίου, λίγο μετά την αναμενόμενη σήμερα άρση των διεθνών κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα