Βενιζελος: "στις 7 μαϊου ερχεται ο λογαριασμος για τη χωρα"

09:15 4/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι «στις 7 Μαΐου έρχεται ο λογαριασμός, όχι για τα κόμματα και για τα πρόσωπα, αλλά για τη χώρα». Κατόπιν διερωτήθηκε: «Πιστεύουν οι Έλληνες ότι η κρίση τελείωσε και μπορούμε πλέον να αποφασίσουμε έξω από
το πλαίσιο των υποχρεώσεων μας προς τους...
εταίρους και τη δανειακή σύμβαση;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνάντηση που είχε με στελέχη της αυτοδιοίκησης στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, υποστήριξε ότι «κάποιοι ζουν με την ψευδαίσθηση ότι οι εκλογές είναι μια κοινωνική διαμαρτυρία».

«Δεν είναι έτσι», σημείωσε, και υπογράμμισε ότι ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί, ότι «πρέπει να θέσουμε σαφή και σωστά ερωτήματα» και πως «η κοινωνία δεν μπορεί να δώσει αόριστες απαντήσεις».

Διερωτήθηκε ακόμη ποιοι Έλληνες είναι έτοιμοι να αποδεχτούν την ιδέα της καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και ποιοι πιστεύουν ότι η ιδέα της επαναδιαπραγμάτευσης είναι αξιόπιστη, όταν δεν το πιστεύει και την έχει εγκαταλείψει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ που την είχε λανσάρει.

«Όσα λέγονται τώρα, είναι πληρωτέα άμα τη εμφανίσει τους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, ακόμη, ότι «είναι και δική μας ευθύνη, και όχι μόνο της δεξιάς παράταξης, να ανακόψουμε την πορεία της ακροδεξιάς. Είπε, είσης, ότι υπάρχει μια νέα γενιά δημοσκοπήσεων που αλλάζει το (δημοσκοπικό) κλίμα.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους περιφερειάρχες, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και γενικότερα τον κόσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης να μετάσχουν ενεργά και δυναμικά στην προεκλογική μάχη με στόχο μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράταξη με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα που να παίζει τον καθοριστικό ρόλο για την πολιτική διεύθυνση της χώρας και την οριστική υπέρβαση της κρίσης.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο που παίζει και που πρέπει να παίξει με πιο έντονο τρόπο η τοπική αυτοδιοίηκση προκειμένου να λειτουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας, ώστε να μη νιώθει κανείς μοναχικό και αβοήθητο θύμα της κρίσης, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της απόλυτης φτώχιας, των μοναχικών ανθρώπων και των νοικοκυριών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να αξιοποιηθούν στο έπακρο προγράμματα, όπως το νέο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" που καλύπτει πολύ περισσότερες ανάγκες, τα προγράμματα αυτεπιστασίας των δήμων για την καταπολέμηση της ανεργίας και την τοπική ανάπτυξη.

Κάλεσε επίσης τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλουν με προτάσεις και ιδέες τους στις προγραμματικές επεξεργασίες του ΠΑΣΟΚ, ώστε η διαχείριση και υπέρβαση της κρίσης να μην είναι μια υπόθεση μόνο του κεντρικού πολιτικού συστήματος, αλλά μια υπόθεση όλης της κοινωνίας, όλων των τοπικών κοινωνιών, όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα