Βενιζελος . to παραλληλο νομισμα του συριζα ειναι σαν το παραλληλο νομισμα...

14:00 9/9/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ...
Ο Τσίπρας θέλει να γίνει ξανά πρωθυπουργός, λέγοντας τώρα τα εντελώς αντίθετα, ...
είπε το βράδυ της Τρίτης ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχει συνείδηση της ευθύνης του».

Η χώρα το 2009 είχε 15,7% έλλειμμα, όταν αναγκαστήκαμε να πάρουμε τα μέτρα που πήραμε για να αποφύγουμε την ασύνταχτη καταστροφή, τόνισε
ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας πως το μνημόνιο του κ. Τσίπρα πάρθηκε όταν η χώρα βρισκόταν σε ρυθμούς ανάπτυξης. Το μέιλ Χαρδούβελη ήταν παιδική χαρά μπροστά στο μνημόνιο Τσίπρα, επανέλαβε ο κύριος Βενιζέλος.

Ο κύριος Τσίπρας ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε, είχε στείλει τον κύριο Βαρουφάκη στην Ευρώπη να υπονομεύει ουσιαστικά το προφίλ της χώρας, και η πραγματική διαπραγμάτευση έγινε μετά το δημοψήφισμα. «Γι' αυτό και ο κύριος Τσίπρας μιλά πάντα για τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης» επισήμανε ο κύριος Βενιζέλος. Κατηγόρησε ακόμα τον πρώην πρωθυπουργό ότι «έπεσε στην παγίδα των ψευδαισθήσεών του» γιατί δεν κατάλαβε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και τόνισε πως όλη η στάση του δεν έφερε τίποτα καλό για τους Έλληνες.

Εγώ ήδη από το 2012 ζητούσα επιμόνως τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, εφόσον από τότε διατεινόταν ότι είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, επισήμανε ο κύριος Βενιζέλος και πρόσθεσε πως υπάρχει εθνική ανάγκη που επιβάλει τη συνεργασία με όλους τους παράγοντες. Εμείς είμαστε παλιοί, έχω κάνει πολλά χρόνια υπουργός και βουλευτής, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που μέχρι προχθές ήταν σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αλληλοσπαράσσονται, είναι το νέο, αναρωτήθηκε ο κύριος Βενιζέλος.

Το σωστό είναι να συμμετέχουν όλοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σε μια επόμενη κυβέρνηση και ο όρος συμμετοχής μας θα είναι να συμμετέχουν κι άλλα κόμματα, είπε κατηγορηματικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά στο αν το ΠΑΣΟΚ θα προσχωρήσει και θα συμφωνήσει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Βενιζέλος διερωτήθηκε ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσα έλεγε ο κύριος Τσίπρας επτά μήνες πριν ή όσα λέει τώρα;

Ο κύριος Μεϊμαράκης έχει την πρόνοια να λέει ότι θέλει το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα ισχύει το ίδιο πράγμα, χρειαζόμαστε μια εθνική ομάδα για την ανασυγκρότηση.

Το παράλληλο πρόγραμμα του κυρίου Τσίπρα είναι τόσο επικίνδυνο όσο το παράλληλο νόμισμα, έχει δύο σύμπαντα στο κεφάλι του, είναι ο ριζοσπάστης αντιμνημονιακός αλλά και ο υπεύθυνος νεομνημονιακός, είπε χαρακτηριστικά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κύριος Βενιζέλος κατηγόρησε ακόμα τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονεία, καθώς, όπως τόνισε, ζητά ή αυτοδυναμία ή κατά παραχώρηση κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ενώ μας ζητά σαν να έχουμε πάθει αμνησία, να ξεχάσουμε τους επτά μήνες που κυβέρνησε! Αντι να λέει χυδαία ψέμματα, και τώρα να γλύφει εκεί που φτύνει, νιώθει υπεύθυνος που τόσα χρόνια καλούσε τις διοικήσεις των ταμείων να μην συμμορφώνονται με όσα ζητούσαμε ως κυβέρνηση, αναρωτήθηκε επίσης. «Η μεγαλύτερη απάτη είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν από το PSI», κατέληξε.

Όταν τέλος, ο κύριος Βενιζέλος ρωτήθηκε κατά την συνέντευξή του στον Σκάι για το αν ήταν θέμα δικού του εγωισμού το ότι δεν επέστρεψε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, αναρωτήθηκε: «Ποιος εγωισμός; Εγώ αποδέχθηκα το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του 2007 και βοήθησα να γίνει πρωθυπουργός» ενώ στην συνέχεια, αναρωτήθηκε επίσης εάν υπάρχει άλλος πολιτικός του δικού του βεληνεκούς που να έχει δείξει τέτοια στάση μη εγωιστική ως σήμερα;
Keywords
Τυχαία Θέματα