Βενιαμης:το ναυτικο επαγγελμα συνεχιζει να ανοιγει οριζοντες επαγγελματικης αποκαταστασης...

21:31 10/5/2016 - Πηγή: Fimotro
«Το ναυτικό επάγγελμα σε μια κρίσιμη εποχή για την πατρίδα και την οικονομία...
και με την ανεργία να αποτελεί μάστιγα για τους νέους, συνεχίζει να ανοίγει ορίζοντες επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, στη διάρκεια απονομής υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές, αλλά και βράβευσης Ελλήνων ναυτικών που τερμάτισαν το 2012 τη σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία.

«Η ΕΕΕ στηρίζει έμπρακτα τη ναυτική εκπαίδευση με στόχο την αποφοίτηση περισσότερων νέων από τις Nαυτικές Ακαδημίες» είπε ο κ. Βενιάμης και πρόσθεσε
ότι υπάρχει πρόταση προς την πολιτεία για τη λειτουργία και ιδιωτικών ακαδημιών για την παραγωγή περισσοτέρων αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού. Οι υποτροφίες για τις μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς σχετικούς με τη ναυτιλία, απονεμηθήκαν ως εξής.
Την υποτροφία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ύψους 20.000 δολαρίων, στη μνήμη του Προέδρου της, Αντώνη Χανδρή, έλαβε η Αρσενία - Ευαγγελία - Χλόη Ιορδανίδου. Γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Τον Νοέμβριο του 2014 έλαβε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Το 2014-2015 ολοκλήρωσε το πρώτο μεταπτυχιακό της στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, στο London School of Economics and political Science. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στο University College London στο Ναυτικό Δίκαιο.
Την υποτροφία εις μνήμην Νικολάου Τραυλού, ύψους 10.000 ευρώ, έλαβε ο Κωνσταντίνος Πανταζής. Τον Ιούλιο του 2010 έλαβε το πτυχίο του από την Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Shipping, Trade and Finance στο Cass Business School.
Την υποτροφία χορηγίας της κυρίας Ειρήνης Νταϊφά στη μνήμη του πατέρα της Σταύρου, ύψους 15.000 δολαρίων έλαβε η Μυρτώ Αστέρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Τον Νοέμβριο του 2015 απέκτησε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Αγγλικά, και Γαλλικά και Ισπανικά. Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο City University στο Ναυτικό Δίκαιο.
Επίσης την υποτροφία του Lloyd's Register Foundation ύψους 10.000 Λιρών Αγγλίας, έλαβε ο Επαμεινώνδας Βασιλειάδης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Τον Οκτώβριο του 2015 έλαβε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Πάτρας από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών. Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα ξεκινήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Marine Engineering στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκώβη.
Στη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης βραβεύθηκαν εξάλλου με συμβολικό χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ ο καθένας δύο Έλληνες ναυτικοί που τερμάτισαν τη σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία
Συγκεκριμένα βραβείο παρέλαβε ο Βασίλειος Ζαχμέτης από την Αθήνα. Γεννημένος το 1945 συνταξιοδοτήθηκε ως Μηχανικός Α' τάξης με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 27 έτη, 6 μήνες και 4 ημέρες όλη σε ποντοπόρα πλοία άνω των 4.500 dwt. To μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας του έχει πραγματοποιηθεί σε πλοία της εταιρείας SCARMAR.
Επίσης, ο Φραγκίσκος Χαϊδούλης από την Αθήνα γεννημένος το 1945, συνταξιοδοτήθηκε το 2012 ως Μάγειρος με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 31 έτη, 5 μήνες και 14 ημέρες εκ των οποίων σχεδόν όλη σε ποντοπόρα πλοία άνω των 4.500 dwt. Μεγάλο μέρος της υπηρεσίας του πραγματοποιήθηκε σε πλοία της εταιρείας NEDA Maritime.
Πηγή: ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα