Βαρυς ο πελεκυς λογω psi

10:47 21/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Από το : axiaplus.gr
Ζημιογόνο ήταν το 2011 για τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες λόγω του PSI. Ζημίες 12,34 δισ. ευρώ μετά το PSI εμφάνισε η ΕΤΕ. Στο 6,3% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας. Ζημίες και για την Alpha Bank στα 3,81 δισ. ευρώ. Στα 5,5 δισ. ευρώ...
οι ζημίες για την Eurobank.
Ζημίες 12,34 δισ. ευρώ εμφάνισε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 2011 μετά το PSI. Στο 6,3% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας.
Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας διαμορφώνεται στο 8,3% μετά την εγγυημένη από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 6,9 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών.
Αντίστοιχα, ο δείκτης των κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier I) διαμορφώνεται στο 6,3%.Η ΕΤΕ ενέγραψε πρόσθετη απομείωση ύψους 1,17 δισ. ευρώ μετά από φόρους, όλων των απαιτήσεων από το ελληνικό δημόσιο.Ζημίες 289 εκατ. ευρώ, πριν την απομείωση των ομολόγων και λοιπών εκτάκτων στοιχείων και δαπανών παρά την αύξηση των προβλέψεων του Ομίλου κατά 820 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Συνεχίζεται η κερδοφόρος πορεία των θυγατρικών του εξωτερικού η οποία ανήλθε σε €368 εκατ. για το 2011.Ζημίες ύψους 3,81 δισ. ευρώ εμφάνισε η Alpha Bank για το 2011 λόγω του PSI.Στο 3% διαμορφώθηκε ο δείκτης Core Tier I και ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 5,5%.Η χρηματοδότηση από Κεντρικές Τράπεζες αυξήθηκε κατά 2,1 δισ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο, σε 21,9 δισ. ευρώ , μετά από μείωση των καταθέσεων στην Ελλάδα κατά 1,8 δισ. ευρώ.Το καθαρό έσοδο από τόκους σημέιωσε μέιωση 1,9% και ανήλθε στα 1.783,7 εκατ. ευρώ, παρά την μείωση του δανειακού μας χαρτοφυλακίου κατά 3,4% σε ετήσια βάση.“Η πλήρης συμμετοχή μας στη συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Ιδιωτών Ομολογιούχων, που ισοδυναμεί με ζημίες Ευρώ 3,8 δισ. για τους Μετόχους μας, αντικατοπτρίζει τηβούλησή μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες της χώρας να παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Σε μία τόσο δύσκολη εποχή, η Διοίκηση, το Προσωπικό και οι Μέτοχοί μας παραμένουν προσηλωμένοι στο να συνεισφέρουν στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Ένας ισχυρός και δραστήριος τραπεζικός τομέας, με την ευελιξία και τη δυναμική που μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να προσφέρει, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Eλληνικής Oικονομίας.”, δήλωσε ο Πρόοεδρος Γιάννης Σ. Κωστόπουλος.“Παρά το εύρος του PSI+ και το ύψος των ληφθεισών απομειώσεων, η Alpha Bank διατηρεί τους Κεφαλαιακούς της Δείκτες σε ικανοποιητικά επίπεδα. Δεδομένων και των αυξημένων εποπτικών ορίων που έχουν επιβληθεί στις ελληνικές τράπεζες, απαιτείται περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση. Για τον σκοπό αυτόν έχουμε εκπονήσει ένα ευρύ επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει οργανική αναδιάρθρωση, διαχείριση του Παθητικού καθώς και στοχευμένες μετοχικές ενέργειες. Η Alpha Bank έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας της που αριθμεί 130 και πλέον έτη. Με την επιχειρησιακή μας δυναμική και την αποτελεσμα
Keywords
Τυχαία Θέματα