Βαρβιτσιωτης: αποφυγαμε το grexit aπο το ευρω και τωρα κινδυνευουμε με grexit απο την σενγκεν...

16:15 3/12/2015 - Πηγή: Fimotro
ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ GREXIT ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ;
Τον κώδωνα του κινδύνου για το μεταναστευτικό έκρουσε χθες στη Βουλή κατά...
την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τον κρατικό προϋπολογισμό, ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας απέφυγε το Grexit από το ευρώ και τώρα κινδυνεύει με Grexit από τη Σένγκεν, ανέφερε ότι ο Έλληνας Επίτροπος για τη μετανάστευση έκρουσε το καμπανάκι, για τη συστηματική παραβίαση που
κάνει η Ελλάδα στη συνθήκη, έχοντας αφήσει ανοιχτά και αφύλακτα τα σύνορά της. «Και ενώ όλες οι χώρες γύρω μας υψώνουν τείχη και κλείνουν σύνορα και ενώ η Ευρώπη βρίσκεται υπό την τρομοκρατική απειλή τζιχαντιστών, έχει αποδειχθεί ότι από τη χώρα μας περνούν τζιχαντιστές χωρίς έλεγχο. Τα σύνορά μας παραμένουν αφύλακτα και ανοικτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Β΄ Αθηνών.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Σας έχω πει πάρα πολλές φορές -και το έλεγα και σαν υπεύθυνος υπουργός για την ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων- ότι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων δεν αποτελεί επιλογή, δεν είναι κάτι το οποίο το κάνουμε a la carte όποτε θέλουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο από το εσωτερικό μας δίκαιο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι και από τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Ξέρετε τι έχει συμβεί φέτος στο Αιγαίο; Πέρσι όλη τη χρονιά με πόλεμο στη Συρία, πάλι με 5 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι ήταν πρόσφυγες, πέρασαν τα θαλάσσια μας σύνορα 34.000 παράνομοι μετανάστες. Φέτος, μέχρι σήμερα, που μιλάμε ξέρετε ποιος είναι ο αριθμός; Πέρασαν 680.000 από το Αιγαίο!», αποκάλυψε και συμπλήρωσε: «Ευθύνεστε για αυτό! Ευθύνεστε, διότι όταν βγαίνουν οι τουριστικοί οδηγοί για τους μετανάστες -υπάρχουν- τι αναφέρουν; Αναφέρουν ότι τα πράγματα άλλαξαν στην Ελλάδα από τον Φεβρουάριο του 2015 και τώρα έχουμε μια κυβέρνηση πολύ πιο ανεκτική. Το καταθέτω για τα Πρακτικά. Μπορείτε να δείτε στο Internet όλο το κείμενο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε ότι επί δώδεκα μέρες παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική σύνδεση της χώρας με την Ευρώπη, με ανυπολόγιστη ζημιά για τη χώρα. «Έχει καταληφθεί από Σύριους πρόσφυγες στους οποίους προσφέρετε άσυλο, δεν το θέλουν, θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, θέλουν να πάνε προς την Γερμανία. Τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορα και εσείς κάθεστε και τους κοιτάτε. Κάθεστε και τους κοιτάτε να έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή, επί δώδεκα μέρες να μην υπάρχει μεταφορά εμπορευμάτων από και προς την χώρα, παραμονή της χριστουγεννιάτικης αγοράς, και, βεβαίως, με πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο για την μεγαλύτερη και σοβαρότερη επένδυση που έγινε στη χώρα και αυτή είναι στο λιμάνι του Πειραιά», είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα