Τσιπρας σε παπουλια : εκλογες τωρα γιατι η δημοκρατια δεν ειναι κινδυνος στη χωρα οπου γενννηθηκε

15:57 3/11/2014 - Πηγή: Fimotro
Ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς εκλογές ξεκίνησε το μεσημέρι τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Προσερχόμενος στο...
Προεδρικό Μέγαρο ο Αλ. Τσίπρας είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Πήρα
την πρωτοβουλία να σας συναντήσω σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με κρίσιμες επιλογές. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος στη χώρα όπου γεννήθηκε. Χρειάζεται βέβαια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση να προχωρήσουμε συντεταγμένα και ομαλά. Ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιο από τα δύο μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά του να ακολουθήσει»

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είπατε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, συμφωνώ. Επιβάλλεται ενότητα πολιτικών δυνάμεων και ένα ελάχιστο συναίνεσης για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών όσο και διεθνών προβλημάτων της χώρας. Ισως με έχουν επηρεάσει τα χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών. Τα εθνικά προβλήματα βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά, χρειάζεται ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης και όλα τα άλλα θα τα βρούμε, αυτή είναι η θέση μου».

Η συνάντηση γίνεται ύστερα από αίτημα του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Aλ. Τσίπρας θα αναλύσει στον Κάρολο Παπούλια τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του χρέους - η οποία στηρίζεται στην παραδοχή ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο και η λύση περνά από τη διαγραφή ενός τμήματός του με ταυτόχρονη ρήτρα ανάπτυξης.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν, εξάλλου, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση γενικώς δεν έχει αντίρρηση για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια και αν υπάρξει σχετική πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει.

Μετά την την ορκωμοσία των νέων υπουργών Αμυνας Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα