Τσίπρας : είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωστή Στεφανόπουλου, τήρησε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, πριν την έναρξη της συνεδρίασής της.

Με ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Για

την επίσκεψη Ομπάμα

Η επίσκεψη Ομπάμα αποτέλεσε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στήριξης της χώρας και της κυβέρνησης και των προσπαθειών που έχουμε καταβάλλει και καταβάλλουμε για να βγάλουμε την χώρα απο την κρίση, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι ταυτόχρονα η επίσκεψη Ομπάμα έστειλε και ισχυρό μήνυμα υπεράσπισης της Δημοκρατίας, των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, σε μια εποχή που η άνοδος της ακροδεξιάς είναι απειλητική.

Επισήμανε ότι η ίδια επίσκεψη έστειλε, ακόμα το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι χώρα προς αποφυγή όπως ήταν την καταστροφική πενταετία 2010-2014.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις επισκέψεις πολιτικών αλλά και θρησκευτικών ηγετών που επισκέφθηκαν τον τελευταίο καιρό την Ελλάδα. Πόσο διαφορετική είναι η εικόνα σήμερα από την πλήρη απομόνωση της χώρας το 2013-2014; αναρωτήθηκε.

«Δεν αλλάζει μόνο η εικόνα της Ελλάδα. Γίνονται πολιτικές μετατοποίσεις σε όλη την Ευρώπη. Από τη μια έχουμε την άνοδο της ακραίας λαικιστικής δεξιάς και αυτό σχετίζεται όχι τόσο με τις προσφυγικές ροές αλλά με την κοινωνική ανασφάλεια που δημιούργησε η κρίση».

Για την διαπραγμάτευση

Είναι ρεαλιστικό και αναγκαίο η διαπραγμάτευση να κλείσει σύντομα για να έχουμε πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και παράλληλα να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Στόχος να ληφθούν άμεσα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αλλά και να ανοίξει η συζήτηση και για τα μακροπρόθεσμα.

Για το περιεχόμενο είναι κοινή διαπίστωση ότι τηρούμε κατά γράμμα ότι έχει συμφωνηθεί. Θέλουμε να κλείσουμε την β’ αξιολόγηση χωρίς κολυσειεργίες χωρίς όμως να υποκύψουμε σε παράλλογες απαιτήσεις είτε αφορούν μέτρα είτε τον αποκλεισμό της χώρας από το ευρωπαικό πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Δεν πρόκειται για εμμονή της αριστεράς αλλά για κινήσεις που θα τερματίσουν το καθεστώς της γαλέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα