Τσιπρας : δεν υπηρχε εναλλακτικη γι αυτο επιλεξαμε τον συμβιβασμο

12:38 30/7/2015 - Πηγή: Fimotro
«ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση βρίσκονται σε ένα σημείο καμπής», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας πριν από λίγο τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σινέ Κεραμεικός...«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, και αυτές τις αποφάσεις τις θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας και της ΚΕ». Ήρθε η ώρα να πούμε την άποψη μας καθαρά και έντιμα. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπήρχε και τρίτη επιλογή
της επιλογής εξόδου από το ευρώ. Οφείλω να πω ότι όλα τα μέλη να πούμε καθαρά την άποψή μας, τη γνώμη μας η έξοδο από το ευρώ θα σήμαινε ραγδαία υποτίμηση σκληρή λιτότητα και προσφυγή εκ νέου στο ΔΝΤ για τη στήριξη του νομίσματος. Οποιος αυτό δεν το παραδέχεται είτε εθελοτυφλεί είτε κρύβει την αλήθεια.
«Ουσιαστικά εξαναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε και να συμβιβαστούμε σε ένα υφεσιακό πρόγραμμα», είπε και πρόσθεσε: «εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης».
Επιλέξαμε το δρόμο ενός δύσκολου συμβιβασμού γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Αυτό το πλαίσιο συμφωνίας μετά από σκληρή μάχη καταφέραμε να φέρουμε.

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα