Τσακαλωτος: φοβιζουν τον κοσμο οσοι λενε οτι ο τσιπρας ειναι ο πρωθυπουργος των πλειστηριασμων...

...MONO ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ;
Με απολογητική διάθεση για τα προαπαιτούμενα μέτρα που περιλαμβάνει...
το νέο πολυνομοσχέδιο και τον επώδυνο συμβιβασμό της κυβέρνησης με τους Θεσμούς για τους πλειστηριασμούς εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Υπάρχουν προβληματικά στοιχεία», παραδέχθηκε ο υπουργός για τη νέα ρύθμιση για τα στεγαστικά «κόκκινα» δάνεια για να προσθέσει:
«όμως, ότι ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός των πλειστηριασμών φοβίζουν τον κόσμο, τρομοκρατούν και δημιουργούν προβλήματα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δεν κερδίζει κανείς».

Εκανε μάλιστα έκκληση προς τις ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να χαμηλώσουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους!

Πάντως, για να υποστηρίξει την νέα ρύθμιση επισήμανε τις αρχικές απαιτήσεις των δανειστών.

«Την προηγούμενη Κυριακή η τελική απόφαση του κουαρτέτου ήταν η προστασία να αφορά μόνο το 25%. Μας είπαν ότι τα στεγαστικά έχουν σημασία για την ανακεφαλαιοποίηση. Το καλοκαίρι ήταν για το Grexit και τώρα για τα στεγαστικά. Τελικά καταφέραμε να βάλουμε δύο ζώνες προστασίας», είπε για να προσθέσει: «Πριν από τρεις ημέρες για τις 100 δόσεις η γραμμή του κουαρτέτου ήταν αν χάσει κάποιος μια μέρα πληρωμής οποιασδήποτε φορολογικής υποχρεώσεις χάνει αυτόματα και την ρύθμιση και το δικαίωμα υπαγωγής στην ρύθμιση με τις 12 δόσεις».

Αναφορικά δε με τις 100 δόσεις υποστήριξε ότι «διαπραγματευτήκαμε σκληρά και αυτή η σκληρή τιμωρία (σ.σ. αποβολή από την ρύθμιση των 100 δόσεων) θα γίνει σταδιακά»!

Για την ρύθμιση φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων είπε ότι «ήταν αμείλικτοι οι θεσμοί και διαπραγματευτήκαμε για ειδικό κώδικα στην φορολογία ώστε όλα αυτά τα ενοίκια να φορολογηθεί όταν θα τα εισπραχθούν».

«Όσα είπε η αντιπολίτευση για μη διαπραγμάτευση δεν στέκουν. Κερδίσαμε και χάσαμε πράγματα», σημείωσε.

Για τους πλειστηριασμούς και τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη «πάτησε» στην κεντρική «γραμμή» σύμφωνα με την οποία το εισοδηματικό κριτήριο για την υπαγωγή στην νέα -υπό όρους- ρύθμιση φθάνει έως και 35.000 ευρώ όσο είναι και το εισόδημα του 94% των ελληνικών νοικοκυριών. Σημείωσε δε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις το βάρος των κόκκινων δανείων επιμερίζεται στους φορολογούμενους, τις τράπεζες και το κράτος.

Τέλος, επανέλαβε τα βασικά σημεία του κεντρικού οδικού χάρτη της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «ο χάρτης ολοκληρώνεται βήμα - βήμα, με κόστος και συμβιβασμούς αλλά έχει δυνατότητα υπό όρους να βγάλει την χώρα από την κρίση».
Keywords
Τυχαία Θέματα