Τς. νταλαρα: σημειο καμπης για την ελλαδα το psi

08:29 12/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ως «ένα μεγάλο σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό» χαρακτήρισε το PSI ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, εκτιμώντας ωστόσο ότι θα πάρει κάποιο χρόνο να είναι ορατό το όφελος για την ελληνική... οικονομία. «Ίσως πάρει και μερικούς μήνες, αλλά θα συμβεί», είπε ο κ. Νταλάρα σε συνέντευξή
του στο «Έθνος της Κυριακής». «Εάν οι Έλληνες τοποθετήσουν μπροστά την αποφασιστικότητά τους και εάν εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις (που προβλέπει το πρόγραμμα)» ανέφερε, «δεν θα είναι χαμένες οι προσπάθειές τους, ούτε πρόκειται να ξαναδούν να επανέρχεται το τεράστιο ποσό του ιδιωτικού χρέους».
Ο κ. Νταλάρα υποστήριξε επίσης ότι χρειάζεται να μεταφερθούν γρήγορα τα κεφάλαια στις τράπεζες και θα πρέπει να ξεκινήσει να κινείται η αγορά. «Χρειαζόμαστε να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και την ανταγωνιστικότητα στην ελληνική οικονομία, χρειάζεται να δείξουμε ότι είναι ένας τόπος που οι άνθρωποι μπορούν να επενδύσουν σ' αυτόν.»Ο επικεφαλής του IIF συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό «να παραμείνουν στο πρόγραμμα» και εκτιμά πως, αν συμβεί αυτό, «θα αρχίσουν να βλέπουν τα οφέλη αυτού του προγράμματος νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν».«Η Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένη με την Ευρώπη, ως παρόν και ως μέλλον. Το μέλλον της Ελλάδας είναι ενωμένο με το ευρώ και την Ευρωζώνη. Αν παραμείνει στην ίδια πορεία, αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την πρόοδο. Και μπορώ να δω το φως στο τέλος του τούνελ, πολύ νωρίτερα από ό,τι άλλοι μπορούν να το δουν», κατέληξε ο Τσαρλς Νταλάρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα