''τρομοκρατικες οργανωσεις ευθυνονται για την πολυνεκρη τραγωδια στην τυνησια''...

23:30 18/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Σε «τρομοκρατικές οργανώσεις» και όχι στο Ισλαμικό Κράτος επέρριψε την ευθύνη ...
για την πολύνεκρη επίθεση στο Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Στην αρχική ανακοίνωση που είχαν εκδώσει οι Βρυξέλλες γινόταν αναφορά στο «Ντάες» (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), το οποίο «στοχεύει και πάλι τις χώρες και τους λαούς της Μεσογείου». Ωστόσο, στη συνέχεια εκδόθηκε μια δεύτερη, διορθωτική ανακοίνωση από την οποία έχει αφαιρεθεί η αναφορά στο
ΙΚ και επιρρίπτεται η ευθύνη γενικότερα σε «τρομοκρατικές οργανώσεις». «Με την επίθεση που έπληξε σήμερα την Τύνιδα, οι τρομοκρατικές οργανώσεις βάζουν και πάλι στο στόχαστρο τις χώρες και τους λαούς της Μεσογείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής οι τυνησιακές αρχές δεν έχουν κατονομάσει καμία οργάνωση ως υπεύθυνη για τη σφαγή στο Μουσείο.

Την εν λόγω επίθεση καταδίκασε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. «Οι ΗΠΑ στέκουν στο πλευρό του τυνησιακού λαού σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή και εξακολουθούν να στηρίζουν τις προσπάθειες της τυνησιακής κυβέρνησης για μια ασφαλή, ευημερούσα και δημοκρατική Τυνησία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα