Τροϊκα προς τχς : ξεπουληστε οσο-οσο το 25%-30% της eurobank!

10:26 28/6/2013 - Πηγή: Fimotro
ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΕΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ "ΣΚΑΣΕΙ"
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ EUROBANK
Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση και η πληροφορία που είχε εξ' αρχής το Fimotro, από το περιβάλλον του Στουρνάρα,
για άμεσο ξεπούλημα του 25%-30% της Eurοbank, μέσα...
στο Φθινόπωρο. Τον ρόλο του μεσάζοντα θα αναλάβουν οι επικίνδυνοι τύποι του ΤΧΣ μαζί με την διορισμένη από τον Στουρνάρα νέα διοίκηση, που δεν ενδιαφέρεται, ούτε για τους επενδυτές, ούτε για τους καταθέτες, ούτε φυσικά για τους χιλιάδες υπαλλήλους.
Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο εξαγοράς της Eurobank από την Εθνική, καθώς η Τρόικα δεν θέλει το deal για να μπορέσουν οι ξένοι "επενδυτές" που οι Τροικανοί θέλουν, να αγοράσουν μεγάλο πακέτο μετοχών της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, Βρυξέλλες και Τρόικα έχουν διαμηνύσει στον Στουρνάρα ότι το 25%-30% των μετοχών της Eurobank θα πρέπει να περάσει σε χέρια, είτε στρατηγικού επενδυτή, είτε εναλλακτικά να γίνει IPO, δηλαδή προσφορά μετοχών με δημόσια εγγραφή καθώς θεωρείται μνημονιακή υποχρέωση.
Υπάρχει περίπτωση όμως η Eurobank να "σκάσει" πριν από αυτές τις εξελίξεις. Να τεθεί υπό εκκαθάριση δηλαδή με ότι και αν συνεπάγεται αυτό για το τραπεζικό σύστημα και την Ελληνική Οικονομία. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι έρχεται Ειδικό Δικαστήριο για τον Στουρνάρα και Κορυδαλλός για τα μέλη του ΤΧΣ.
Θα επανέλθουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα